Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imagine
  • Galerie

Papanași gustoși ca și în copilărie

Papanași a cerut copilul meu astăzi,  asa că am facut această variantă ce imi amintește de copilărie . Atunci așa se făceau,  iar în zona Moldovei încă se fac sub această formă . Pentru copil de regula fac papanași fierți pe care la final îi  dau prin pesmet sau biscuiți mărunțiti.

Pentru ca aveam brânză proaspătă de vaci, am facut rapid gustarea delicioasă pentru copilaș.   Pentru că eram doar noi doi acasă ( copilul fiind răcit) nu am facut o cantitate mare, ci doar câțiva din 250g de brânză.  Suficient pentru noi.

Am folosit brânză proaspătă de vaci Moisi dar merge cu orice alt tip. Sau dacă aveți brânză proaspătă de vaci făcută în casă,  este si mai bine! Nu am vrut să pun zahar vanilat.  Am preferat sa le dau aromă cu coajă de portocală păstrată în frigider. Mereu am acolo “borcanul magic”. Așa am văzut la mama care mereu păstra coaja de portocală și lămâie în frigider. Așa fac și eu.

Papanașii făcuți astfel pot fi serviți cu dulceață,  smântână dulce, zahar pudră sau chiar simpli. Cantitatea de zahar se poate ajusta după gust. La fel si cantitatea de faină, în funcție de cât de “umedă ” este brânză de vaci!  Nu sunt greu de facut, dar va asigur ca sunt delicioși.


Ingrediente

  • 250g brânză proaspătă de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • Coaja de portocală
  • 4-5 linguri de făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • ulei pentru prăjit

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început, punem brânză proaspătă de vaci intr-un bol curat și adăugăm zahărul, oul și coaja de portocală.  Dacă nu vrem / avem coajă de portocală , putem pune vanilie sau zahar vanilat. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Omogenizam bine cu ajutorul unei spatule sau cu o lingură de lemn. Cântărim,  cernem și adăugăm făina împreună cu praful de copt și încorporăm cu grijă.  Cantitatea de făină poate varia in funcție de umiditatea branzei de vaci.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare dar nici sa se mai lipească de vas. Formăm o bilă de aluat pe care o lăsăm să se odihnească 10-15 minute.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Dupa acest timp, formăm bile potrivite ca mărime, din aluat, le aplatizam usor cu degetele și le punem pe toate pe o farfurie sau un blat de lemn presărat cu faină.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Imtr-o tigaie punem ulei și lăsăm să se încingă . Punem papanașii formați anterior și îi lăsăm să se prajească la foc mediu, pe ambele părți . Dacă focul este prea mare, vîr fi prăjiți la suprafață și cruzi în interior.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Când sunt gata, ii scoatem pe o hârtie absorbantă,  apoi pot fi serviți simpli sau cu smântână , dulceață , zahar pudră etc.  Imaginea 6


Tag-uri reteta: branza, Coaja de portocală, gustare, gustul copilariei, ou, Papanași, Zahar
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 10 bucăți
  • Categorie: Dulciuri, Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: februarie 5, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Mini Pavlova cu fructe
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.