Negresa cu alune și gem de prune

Prăjitura copilăriei mele a fost negresa. Mama ne făcea des negresa de post, fără lapte și ouă. Nu era această rețetă (deși o am si pe-a mamei) dar asta îmi place în mod deosebit. Reteta mamei avea în compoziție vin roșu.  Tare fragedă era. Nu aveam noi multe prăjituri în copilărie . Ne făcea mama negresă , alba ca zapada, cornulete si nuci de Sărbători. Dar, atunci, ne multumeam cu ceea ce primeam. Era o bucurie atat de mare sa ne facăun desert. Ce vremuri!

Se face usor si are ingrediente simple, la indemana tuturor . Putem pune nuca prăjită în loc de alune. Iar în loc de gem de prune putem pune orice alt gem doriti. Garantez ca o sa fie la fel de bună.

Imi place sa fie aromata si de aceea am adaugat coaja de portocală.  Alunele pot fi prăjite, dar nu sarate.  Dacă sunteți familie numeroasă, puteti dubla cantitatea. Cu siguranță o sa se termine în scurt timp.

Sa o lăsați să se răcească bine înainte  de a fi tăiată.  Calda, o sa vă dea impresia de crud. O puteti folosi si ca blat pentru tort daca va place. Cu sau fara alune, bineînțeles.

Dimineata, lângă o cafea aburindă constituie gustarea perfectă.  Dar, este potrivita si cu alte ocazii. O putem face pentru sfârșitul săptămânii , pentru gustarea de dimineata, pentru luat la serviciu , etc. Ocazii sigur vom găsi, dacăne dorim să facem.