Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Negresa cu alune și gem de prune

Prăjitura copilăriei mele a fost negresa. Mama ne făcea des negresa de post, fără lapte și ouă. Nu era această rețetă (deși o am si pe-a mamei) dar asta îmi place în mod deosebit. Reteta mamei avea în compoziție vin roșu.  Tare fragedă era. Nu aveam noi multe prăjituri în copilărie . Ne făcea mama negresă , alba ca zapada, cornulete si nuci de Sărbători. Dar, atunci, ne multumeam cu ceea ce primeam. Era o bucurie atat de mare sa ne facăun desert. Ce vremuri!

Se face usor si are ingrediente simple, la indemana tuturor . Putem pune nuca prăjită în loc de alune. Iar în loc de gem de prune putem pune orice alt gem doriti. Garantez ca o sa fie la fel de bună.

Imi place sa fie aromata si de aceea am adaugat coaja de portocală.  Alunele pot fi prăjite, dar nu sarate.  Dacă sunteți familie numeroasă, puteti dubla cantitatea. Cu siguranță o sa se termine în scurt timp.

Sa o lăsați să se răcească bine înainte  de a fi tăiată.  Calda, o sa vă dea impresia de crud. O puteti folosi si ca blat pentru tort daca va place. Cu sau fara alune, bineînțeles.

Dimineata, lângă o cafea aburindă constituie gustarea perfectă.  Dar, este potrivita si cu alte ocazii. O putem face pentru sfârșitul săptămânii , pentru gustarea de dimineata, pentru luat la serviciu , etc. Ocazii sigur vom găsi, dacăne dorim să facem.

 


Ingrediente

  • 200g alune crude, fără sare
  • 250g zahăr
  • 400g făină
  • 4 linguri cacao neagră
  • 1 praf de copt (10g)
  • 130 ml ulei
  • 250ml apă
  • esență de rom
  • 320g gem
  • 1 linguriță coajă de portocală

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început rumenim într-o tigaie alunele și le mărunțim apoi în robot. Imaginea 1

  • Pasul 2

    În bolul de la mixer/robot, punem zahărul si alunele mărunțite.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm făină, cacao și praf de copt și amestecăm utilizând prima treaptă de viteză.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Adăugăm treptat uleiul și esența de rom .Imaginea 4

  • Pasul 5

    Apoi apa rece, apoi gemul ( eu am pus de prune dar la fel de bine merge cu gem de gutui, caise, etc).Imaginea 5

  • Pasul 6

    La final punem coaja de portocală și pentru un minut mărim viteza astfel încât compoziția să se omogenizeze bine. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Ungem un vas pătrat de yena cu latura de 22cm (dacă folosiți tavă normală, aceasta trebuie unsă cu ulei și tapetată apoi cu făină) cu ulei și turnăm compoziția pentru negresa. Dam la copt aproximativ 50-60 minute la 175 grade. Imaginea 7

  • Pasul 8

    Când este gata, o lăsăm să se răcească, apoi o servim simplă sau alături de un glob cu înghețată.Imaginea 8

     


Tag-uri reteta: Alune, cacao, Coaja de portocală, de post, Negresa, rom
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version