Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Focaccia făcută în casă

Focaccia am făcut astăzi pentru mine și băieții mei. De când cu statul în casă, cam tot ce înseamnă produse de panificație este făcut în casă. Așa că, trebuie să mai diversificăm oferta, pentru a nu ne plictisi zilnic de același produs. Și așa nu mai făcusem de mult timp. Și cum aveam și altceva de copt în cuptor, am frământat repede încă un aluat.

Am văzut și mâncat multe tipuri de focaccia. Ba foarte pufoasă, ba subțire și crocantă, ba cu multe legume. Pentru mine, cea mai bună, este această variantă, nu foarte groasă, deasupra crocantă , în rest pufoasă. Iar folosirea uleiului de măsline în pregătirea aluatului îi dă un gust minunat.

Deasupra, am presărat sare de mare afumată (luată din Lidl). Pe jumătate din tavă am pus roșii cherry, cealaltă jumătate am lăsat-o simplă, asta pentru ca nu știam exact copilul cum o preferă. A ieșit foarte bună. Atât caldă, cât și rece. Data viitoare sper să am niște rozmarin proaspăt să pun deasupra.

Amestecul de apă și ulei de măsline ce l-am adăugat la final, în tavă, este obligatoriu. Altfel veți obține o turta de pâine uscată, dacă nu îl puneți. Sper să încercați această rețetă și să vă placă. Tare aș vrea să văd rezultatele voastre.

Dacă tot porniți cuptorul. vă las aici și rețeta de pizza cu aluat făcut în casa, care este de vis:

Pizza cu aluat făcut în casă


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g făină
  • 1 linguriță de sare
  • 25g drojdie proaspătă
  • 30g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru deasupra
  • 150ml apă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare de mare afumată
  • roșii cherry

Pasi

  • Pasul 1

    Într-un bol încăpător punem făina iar în mijlocul acesteia punem drojdia,  untul si sarea.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm treptat apa călduță și frământăm până obținem un aluat usor moale, care nu se lipește de marginile vasului.   Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem uleiul de măsline  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Continuam framantarea încă pentru circa 7-8 minute si integrarea totală a uleiului de măsline în aluat.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Aluatul obținut il lăsăm în bol, acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit intr-un loc cald pentru circa 30-40 minute.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce aluatul ă dospit si si-a dublat volumul, acesta poate fi modelat.  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Intr-o tavă de copt, punem hârtie de copt și cu ajutorul mâinii intindem aluatul direct in tavă, pe hârtie, cât mai uniform. Acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit pentru inca 25 minute.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Într-un pahar, amestecăm apa cu uleiul de măsline, si turnăm usor peste aluat. Cu degetele facem găuri în aluat din loc în loc.  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Presăram apoi sare de mare, felii de rosii sau alte legume ( măsline, ardei, ceapă, etc) si introducem tavă cu grija în cuptorul preincalzit la 200g pentru circa 30-35 minute.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    O portionăm și o servim cu cei dragi!  Imaginea 10


Tag-uri reteta: aluat, focaccia, italia, la cuptor, rapid, rosii, ulei de măsline
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 9, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Gofre cu smântână și cașcaval
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.