Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imagine
  • Galerie

 

Pizza cu aluat făcut în casă

Pizza cu aluat făcut în casă am pregatit astăzi împreună cu copilul meu. Dacă tot si-a manifestat dorinta să mănânce pizza, am pus repede si am pregatit impreuna două tăvi generoase de pizza. A iesit tare bine. Blat subtire,  toping mult si variat. Copilul meu a zis ca e cea mai bună pizza mâncată vreodată. Si eu am fost de aceiasi părere.

Aluatul pentru blatul de pizza nu se face greu si este păcat sa il cumpărăm gata facut ( congelat sau proaspat). Iar ca si gust, nu se compara cu cel din magazine. Noi am dorit un blat usor pufos si am facut această rețetă. Pentru noi, asta este reteta perfecta.

Din această rețetă de aluat ies doua pizza mari, rotunde. La toping sigur ca puteti pune ce va place, ce aveti prin frigider. Noi azi am optat pentru piept de pui, porumb, cașcaval, Cheddar, ou plus sos si condimente pentru pizza ( aduse de mine de la Bratislava,  sunt minunate). Dacă nu aveți un astfel de mix de condimente,  puteti pune doar niște oregano uscat. O sa fie la fel de apreciată.

Pizza se face rapid, din ingrediente diverse . Mereu avem în casă câte ceva din care putem încropi o pizza rapid. Important este să facem aluatul, apoi sa lăsăm imaginația sa zburde.  Veti descoperi variante neștiute de pizza. Combinati totul după bunul plac !

Daca nu aveti pofta de pizza, va recomand sa faceti niste melci aperitiv cu un aluat delicios, plin de brânză:

Melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză


Ingrediente

  • Pentru blat
  • 400g făină albă
  • 7g sare
  • 5g drojdie uscată
  • 60ml ulei
  • 200ml apa călduță
  • Pentru toping
  • Piept de pui
  • Sos pentru pizza
  • Mix condimente pentru pizza
  • Porumb
  • Cașcaval
  • Cheddar
  • Ouă

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru inceput trebuie să pregătim aluatul pentru pizza. Cernem făina intr-un vas încăpător,  punem sarea si drojdia uscată și amestecăm bine ingredientele.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Punem peste faina, uleiul si apa calda ( nu fierbinte). Ideal este să folosim ulei de măsline, dar daca nu avem merge si cu alt tip.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Frământăm bine până obținem un aluat elastic care nu se mai lipește pe marginile vasului. Eu am continuat framantarea pe o placa de lemn pentru circa 10-15 minute.  După frământat,  punem aluatul în bol, il acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit intr-un loc cald pentru circa 20-25 minute.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    După dospite, împărțim aluatul în două părți ( eu am facut doua tăvi rotunde mari de pizza), fiecare parte o punem pe un blat presărat cu faină și il intindem după forma si dimensiunea dorita. Aluatul pentru blat nu trebuie sa fie foarte gros.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    După ce am întins foaia de aluat, o așezăm cu grija în formă pentru pizza, unsa cu ulei în prealabil.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Pe blatul astfel format punem “umplutura” sau toping-ul.  Am pus sos pentru pizza, apoi am așezat cuburi de pui trase la tigaie înainte ( condimentate bine).  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Pentru ca celui mic îi place mult porumbul, am adaugat un strat generos de porumb din conservă,  scurs bine de apa.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Am ras pe razatoarea mare un strat bun de cașcaval,  apoi niste cheddar roșu măturat 9 luni.  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Am presărat condimente ( acest mix de condimente este adus de la Bratislava,  dar găsiți si la noi alte variante, sau puneti niste oregano).  Imaginea 9

  • Pasul 10

    Apoi, am batut bine 2 ouă ( pentru fiecare tava) si am distribuit uniform peste pizza. Mie tare imi place sa pun ou batut.  Imaginea 10

  • Pasul 11

    După această etapă,  băgăm pizza la copt în cuptorul preincalzit la 220 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana cand se rumeneste frumos.  Imaginea 11

  • Pasul 12

    Pizza se serveste calda,  alături de oameni dragi! Pofta buna!  Imaginea 12


Tag-uri reteta: aluat, cașcaval, Cheddar, codimente, Pizza, pui, raid
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 19, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version