Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput trebuie să pregătim aluatul pentru pizza. Cernem făina intr-un vas încăpător, punem sarea si drojdia uscată și amestecăm bine ingredientele.
Imaginea 1
- Pasul 2
Punem peste faina, uleiul si apa calda ( nu fierbinte). Ideal este să folosim ulei de măsline, dar daca nu avem merge si cu alt tip.
Imaginea 2
- Pasul 3
Frământăm bine până obținem un aluat elastic care nu se mai lipește pe marginile vasului. Eu am continuat framantarea pe o placa de lemn pentru circa 10-15 minute. După frământat, punem aluatul în bol, il acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit intr-un loc cald pentru circa 20-25 minute.
Imaginea 3
- Pasul 4
După dospite, împărțim aluatul în două părți ( eu am facut doua tăvi rotunde mari de pizza), fiecare parte o punem pe un blat presărat cu faină și il intindem după forma si dimensiunea dorita. Aluatul pentru blat nu trebuie sa fie foarte gros.
Imaginea 4
- Pasul 5
După ce am întins foaia de aluat, o așezăm cu grija în formă pentru pizza, unsa cu ulei în prealabil.
Imaginea 5
- Pasul 6
Pe blatul astfel format punem „umplutura” sau toping-ul. Am pus sos pentru pizza, apoi am așezat cuburi de pui trase la tigaie înainte ( condimentate bine).
Imaginea 6
- Pasul 7
Pentru ca celui mic îi place mult porumbul, am adaugat un strat generos de porumb din conservă, scurs bine de apa.
Imaginea 7
- Pasul 8
Am ras pe razatoarea mare un strat bun de cașcaval, apoi niste cheddar roșu măturat 9 luni.
Imaginea 8
- Pasul 9
Am presărat condimente ( acest mix de condimente este adus de la Bratislava, dar găsiți si la noi alte variante, sau puneti niste oregano).
Imaginea 9
- Pasul 10
Apoi, am batut bine 2 ouă ( pentru fiecare tava) si am distribuit uniform peste pizza. Mie tare imi place sa pun ou batut.
Imaginea 10
- Pasul 11
După această etapă, băgăm pizza la copt în cuptorul preincalzit la 220 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Imaginea 11
- Pasul 12
Pizza se serveste calda, alături de oameni dragi! Pofta buna!
Imaginea 12