Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imagine
  • Galerie

Melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză

De multe ori avem nevoie de gustări rapide dar care să fie si pe gustul celor mari, dar și pe gustul celor micia șadar, acești melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză constituie gustarea ideală pentru toată familia. Sunt buni calzi dar și reci, se fac ușor și îi putem face pentru două-trei zile.

Cum am ajuns la această rețetă? Am plecat inițial de la melci aperitiv făcuți cu aluat tip foietaj. Minunați și rapizi. Dar…ceva m-a nemulțumit. Poate vă întrebți ce? Faptul ca, deși erau foarte buni calzi, atunci când se răceau deja nu mai erau buni deloc. Așa ca, m-am gândit, am testat și în final am ajuns la această rețetă. Astfel făcuți, sunt doarte buni și fragezi chiar și reci. Îi pastrez bine si pentru a doua zi, în folie alimentară.

Umplutura o putem adapta astfel încât să fie pe placul nostru. Aluatul este cheia. Majoritatea persoaanelor care au încercat acesti melci au zis…Wau, data viitoare fac porție dublă! Îi putem pune ca și gustare copiilor la școală, îi putem lua și noi adulții la servicu. Să nu mai zic ca sunt foarte buni când pregătim o petrecere sau când pur și simplu vin prietenii sa vedem un film împreună.

Uneori pun telemea sărată în aluat, alteori am pus brânză proaspătă. Important este sa ajustați cantitatea de sare în funcție de brănza folosită. Mereu am folosit făina albă pentru acest aluat. Voi încerca și cu făina integrală în curând (despre câteva tipuri de făina puteți citi mai multe aici). Puteți presăra deasupra diverse tipuri de semințe, dacă vă plac. Mie tare îmi place gustul semințelor coapte și le folosesc frecvent.

Acest aluat este foarte bun și pentru alte tipuri de aperitive. Puteși face coșulețe din el, cornuri, rulouri, etc.


Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g făină albă
  • 1 linguriță sare
  • 20g drojdie
  • 100g unt/untură
  • 160ml lapte
  • 100g telemea
  • Pentru umplutură:
  • salam
  • kaizer
  • cașcaval
  • măsline negre
  • pesto cu busuioc
  • ketchup
  • oregano
  • Pentru uns:
  • 1 ou

Pasi

  • Pasul 1

    Să ne apucăm să facem melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză. Într-un bol cernem făina, punem sarea, untura și drojdia proaspătă.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm laptele călduț și începem să frământăm până când aluatul nu se mai lipește de bol.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Radem brânza pe răzătoarea mică și o încorporăm în aluat astfel încât sa obținem un aluat omogen.Imaginea 4

  • Pasul 4

    După ce am încorporat brânza rasa în aluat, acoperim vasul cu un prosop curat și lăsăm aluatul la dospit la loc cald pentru circa 30 minute.Imaginea 5

  • Pasul 5

    După ce a dospit luăm jumătate din aluat și pe o placă presărată cu făină, întindem o foaie subțire.Imaginea 6

  • Pasul 6

    Punem pesto și ketchup în proporâiile dorite și le întindem pe toată suprafața foii de aluat.Imaginea 7

  • Pasul 7

    Adăugam umplutura ( se poate modifica în funcție de preferințe) și presărăm apoi oregano.Imaginea 8

  • Pasul 8

    Radem cașcaval și începem să rulăm strâns.Imaginea 10

  • Pasul 9

    Tăiem ruloul obținut în felii de 1-1,5cm.Imaginea 11

  • Pasul 10

    Așezăm feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.Imaginea 12

  • Pasul 11

    Le ungem cu ou bătut și le dăm la cuptor la 180 grade până se rumenesc frumos (cam 15-20 minute).Imaginea 13

  • Pasul 12

    Le scoatem și procedăm la fel și cu cealaltă jumătate de aluat. Astfel am obținut melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză delicioși. Imaginea 14


Tag-uri reteta: aperitiv, branza, cașcaval, gustare, gustos, melci, rapid
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: august 19, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version