Melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză

De multe ori avem nevoie de gustări rapide dar care să fie si pe gustul celor mari, dar și pe gustul celor micia șadar, acești melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză constituie gustarea ideală pentru toată familia. Sunt buni calzi dar și reci, se fac ușor și îi putem face pentru două-trei zile.

Cum am ajuns la această rețetă? Am plecat inițial de la melci aperitiv făcuți cu aluat tip foietaj. Minunați și rapizi. Dar…ceva m-a nemulțumit. Poate vă întrebți ce? Faptul ca, deși erau foarte buni calzi, atunci când se răceau deja nu mai erau buni deloc. Așa ca, m-am gândit, am testat și în final am ajuns la această rețetă. Astfel făcuți, sunt doarte buni și fragezi chiar și reci. Îi pastrez bine si pentru a doua zi, în folie alimentară.

Umplutura o putem adapta astfel încât să fie pe placul nostru. Aluatul este cheia. Majoritatea persoaanelor care au încercat acesti melci au zis…Wau, data viitoare fac porție dublă! Îi putem pune ca și gustare copiilor la școală, îi putem lua și noi adulții la servicu. Să nu mai zic ca sunt foarte buni când pregătim o petrecere sau când pur și simplu vin prietenii sa vedem un film împreună.

Uneori pun telemea sărată în aluat, alteori am pus brânză proaspătă. Important este sa ajustați cantitatea de sare în funcție de brănza folosită. Mereu am folosit făina albă pentru acest aluat. Voi încerca și cu făina integrală în curând (despre câteva tipuri de făina puteți citi mai multe aici). Puteți presăra deasupra diverse tipuri de semințe, dacă vă plac. Mie tare îmi place gustul semințelor coapte și le folosesc frecvent.

Acest aluat este foarte bun și pentru alte tipuri de aperitive. Puteși face coșulețe din el, cornuri, rulouri, etc.