Pasi
- Pasul 1
Într-un bol încăpător punem făina iar în mijlocul acesteia punem drojdia, untul si sarea.
Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm treptat apa călduță și frământăm până obținem un aluat usor moale, care nu se lipește de marginile vasului.
Imaginea 2
- Pasul 3
Punem uleiul de măsline
Imaginea 3
- Pasul 4
Continuam framantarea încă pentru circa 7-8 minute si integrarea totală a uleiului de măsline în aluat.
Imaginea 4
- Pasul 5
Aluatul obținut il lăsăm în bol, acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit intr-un loc cald pentru circa 30-40 minute.
Imaginea 5
- Pasul 6
După ce aluatul ă dospit si si-a dublat volumul, acesta poate fi modelat.
Imaginea 6
- Pasul 7
Intr-o tavă de copt, punem hârtie de copt și cu ajutorul mâinii intindem aluatul direct in tavă, pe hârtie, cât mai uniform. Acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit pentru inca 25 minute.
Imaginea 7
- Pasul 8
Într-un pahar, amestecăm apa cu uleiul de măsline, si turnăm usor peste aluat. Cu degetele facem găuri în aluat din loc în loc.
Imaginea 8
- Pasul 9
Presăram apoi sare de mare, felii de rosii sau alte legume ( măsline, ardei, ceapă, etc) si introducem tavă cu grija în cuptorul preincalzit la 200g pentru circa 30-35 minute.
Imaginea 9
- Pasul 10
O portionăm și o servim cu cei dragi!
Imaginea 10