Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Focaccia făcută în casă

Focaccia am făcut astăzi pentru mine și băieții mei. De când cu statul în casă, cam tot ce înseamnă produse de panificație este făcut în casă. Așa că, trebuie să mai diversificăm oferta, pentru a nu ne plictisi zilnic de același produs. Și așa nu mai făcusem de mult timp. Și cum aveam și altceva de copt în cuptor, am frământat repede încă un aluat.

Am văzut și mâncat multe tipuri de focaccia. Ba foarte pufoasă, ba subțire și crocantă, ba cu multe legume. Pentru mine, cea mai bună, este această variantă, nu foarte groasă, deasupra crocantă , în rest pufoasă. Iar folosirea uleiului de măsline în pregătirea aluatului îi dă un gust minunat.

Deasupra, am presărat sare de mare afumată (luată din Lidl). Pe jumătate din tavă am pus roșii cherry, cealaltă jumătate am lăsat-o simplă, asta pentru ca nu știam exact copilul cum o preferă. A ieșit foarte bună. Atât caldă, cât și rece. Data viitoare sper să am niște rozmarin proaspăt să pun deasupra.

Amestecul de apă și ulei de măsline ce l-am adăugat la final, în tavă, este obligatoriu. Altfel veți obține o turta de pâine uscată, dacă nu îl puneți. Sper să încercați această rețetă și să vă placă. Tare aș vrea să văd rezultatele voastre.

Dacă tot porniți cuptorul. vă las aici și rețeta de pizza cu aluat făcut în casa, care este de vis:

Pizza cu aluat făcut în casă


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g făină
  • 1 linguriță de sare
  • 25g drojdie proaspătă
  • 30g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru deasupra
  • 150ml apă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare de mare afumată
  • roșii cherry

Pasi

  • Pasul 1

    Într-un bol încăpător punem făina iar în mijlocul acesteia punem drojdia,  untul si sarea.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm treptat apa călduță și frământăm până obținem un aluat usor moale, care nu se lipește de marginile vasului.   Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem uleiul de măsline  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Continuam framantarea încă pentru circa 7-8 minute si integrarea totală a uleiului de măsline în aluat.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Aluatul obținut il lăsăm în bol, acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit intr-un loc cald pentru circa 30-40 minute.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce aluatul ă dospit si si-a dublat volumul, acesta poate fi modelat.  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Intr-o tavă de copt, punem hârtie de copt și cu ajutorul mâinii intindem aluatul direct in tavă, pe hârtie, cât mai uniform. Acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit pentru inca 25 minute.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Într-un pahar, amestecăm apa cu uleiul de măsline, si turnăm usor peste aluat. Cu degetele facem găuri în aluat din loc în loc.  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Presăram apoi sare de mare, felii de rosii sau alte legume ( măsline, ardei, ceapă, etc) si introducem tavă cu grija în cuptorul preincalzit la 200g pentru circa 30-35 minute.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    O portionăm și o servim cu cei dragi!  Imaginea 10


Tag-uri reteta: aluat, focaccia, italia, la cuptor, rapid, rosii, ulei de măsline
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 9, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56382

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35965

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23534

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23222

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21604

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21294

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19557

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18543

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version