Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imagine
  • Galerie

Cum am mai spus și altădată eu sunt mare amatoare de ciuperci. Așadar, gătesc ciuperci sub toate formele. Astăzi vă arăt cum fac ciupercuțe umplute cu brânză tofu (puteți folosi ce brânză vă place, de la mozzarella la telemea), pane. Sunt forte gustoase și pot fi servite simple, alături de un sos sau ca și garnitură pe un platou cu diverse fripturi.


Ingrediente

  • 20 ciupercuțe
  • brânză tofu (sau alt tip după preferințe)
  • frunze e busuioc
  • făină
  • 4 ouă
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Pasi

  • Pasul 1

    Curățăm ciupercuțele și le scoatem codițele. Presărăm în fiecare puțină sare și piper.

  • Pasul 2

    Umplem fiecare ciupercuță cu brânză și câte o bucată din frunza de busuioc.

  • Pasul 3

    Din codițele rupte anterior, ”confecționăm”  câte un căpăcel pe care îl punem peste brânză ca aceasta sa nu iasă afară în timpul prăjirii.

  • Pasul 4

    Într-un bol batem un ou cu o lingură de făină și puțină sare.

  • Pasul 5

    După omogenizare punem și restul de ouă și amestecăm bine (așa evităm formarea de cocoloașe).

  • Pasul 6

    Dăm fiecare ciupercuță umplută prin făină.

  • Pasul 7

    Apoi le trecem prin amestecul de ouă .

  • Pasul 8

    În final prin pesmet (eu am folosit un pesmet granulat).

  • Pasul 9

    Le punem în ulei încins și le prăjim pe ambele părți.

  • Pasul 10

    Când s-au rumenit frumos e scoatem pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

  • Pasul 11

    Le servim simple sau alături de un sos ori le putem pune ca și garnitură.


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Pesto din leurdă
  • Salată de icre -cu ceapă sau cu ton
  • Drob de pui cu ceapă verde și mărar proaspăt
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39649

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21333

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20581

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18564

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18380

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18297

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17554

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    15973

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.