Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imagine
  • Galerie

Cum am mai spus și altădată eu sunt mare amatoare de ciuperci. Așadar, gătesc ciuperci sub toate formele. Astăzi vă arăt cum fac ciupercuțe umplute cu brânză tofu (puteți folosi ce brânză vă place, de la mozzarella la telemea), pane. Sunt forte gustoase și pot fi servite simple, alături de un sos sau ca și garnitură pe un platou cu diverse fripturi.


Ingrediente

  • 20 ciupercuțe
  • brânză tofu (sau alt tip după preferințe)
  • frunze e busuioc
  • făină
  • 4 ouă
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Pasi

  • Pasul 1

    Curățăm ciupercuțele și le scoatem codițele. Presărăm în fiecare puțină sare și piper.

  • Pasul 2

    Umplem fiecare ciupercuță cu brânză și câte o bucată din frunza de busuioc.

  • Pasul 3

    Din codițele rupte anterior, ”confecționăm”  câte un căpăcel pe care îl punem peste brânză ca aceasta sa nu iasă afară în timpul prăjirii.

  • Pasul 4

    Într-un bol batem un ou cu o lingură de făină și puțină sare.

  • Pasul 5

    După omogenizare punem și restul de ouă și amestecăm bine (așa evităm formarea de cocoloașe).

  • Pasul 6

    Dăm fiecare ciupercuță umplută prin făină.

  • Pasul 7

    Apoi le trecem prin amestecul de ouă .

  • Pasul 8

    În final prin pesmet (eu am folosit un pesmet granulat).

  • Pasul 9

    Le punem în ulei încins și le prăjim pe ambele părți.

  • Pasul 10

    Când s-au rumenit frumos e scoatem pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

  • Pasul 11

    Le servim simple sau alături de un sos ori le putem pune ca și garnitură.


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Mini brioșe aperitiv
  • Pesto din leurdă
  • Salată de icre -cu ceapă sau cu ton
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version