Pasi
- Pasul 1
Curățăm ciupercuțele și le scoatem codițele. Presărăm în fiecare puțină sare și piper.
- Pasul 2
Umplem fiecare ciupercuță cu brânză și câte o bucată din frunza de busuioc.
- Pasul 3
Din codițele rupte anterior, ”confecționăm” câte un căpăcel pe care îl punem peste brânză ca aceasta sa nu iasă afară în timpul prăjirii.
- Pasul 4
Într-un bol batem un ou cu o lingură de făină și puțină sare.
- Pasul 5
După omogenizare punem și restul de ouă și amestecăm bine (așa evităm formarea de cocoloașe).
- Pasul 6
Dăm fiecare ciupercuță umplută prin făină.
- Pasul 7
Apoi le trecem prin amestecul de ouă .
- Pasul 8
În final prin pesmet (eu am folosit un pesmet granulat).
- Pasul 9
Le punem în ulei încins și le prăjim pe ambele părți.
- Pasul 10
Când s-au rumenit frumos e scoatem pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
- Pasul 11
Le servim simple sau alături de un sos ori le putem pune ca și garnitură.