Pasi
- Pasul 1
Pentru început separăm albușurile de gălbenușuri.
- Pasul 2
Batem albușurile spumă cu ajutorul unui mixer.
- Pasul 3
Într-un bol am pus untul pe care l-am topit ușor înainte. Untul folosit a fost de 82% grăsime. Am adăugat zahărul.
- Pasul 4
Mixam untul împreună cu zaharul pentru circa 1 minut.
- Pasul 5
Adăugăm gălbenușurile și continuam mixarea până se omogenizează compoziția.
- Pasul 6
Punem crema de brânză și iarăși mixam. Eu am folosit crema de brânză simplă, tartinabila, ușor sărată (de aceea nici nu am adăugat puțină sare în compoziție).
- Pasul 7
Am adăugat gemul (eu am pus de gutui ca tocmai ce l-am făcut zilele astea), vanilia și puțin colorant roșu. Apoi omogenizam cu ajutorul mixerului.
- Pasul 8
Într-un bol punem făina, praful de copt, bicarbonatul și cacaua și le amestecăm ușor cu o lingură.
- Pasul 9
Punem treptat din amestecul ingredientelor uscate și amestecăm cu o spatulă de silicon.
- Pasul 10
La final încorporăm treptat albușurile bătute spumă.
- Pasul 11
În formele pentru brioșe distribuim hârtiuțe speciale.
- Pasul 12
Punem compoziția în mod egal.
- Pasul 13
Formele trebuie umplute cam trei sferturi.
Punem brioșele la copt în cuptorul preîncălzit la 170° pentru circa 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).
- Pasul 14
Când sunt coapte le scoatem din tăvi și le lăsăm 30 minute să se răcească.
- Pasul 15
Într-un bol punem 2-3 linguri de zahar pudra și adăugăm treptat zeamă de lămâie, amestecând continuu.
- Pasul 16
Când glazura curge ușor de pe linguriță este gata.
- Pasul 17
Punem cu lingurița glazura pe câte o brioșă.
- Pasul 18
Apoi punem bezeaua și mai adăugăm puțină glazura deasupra (sa se scurgă ușor și sa dea aspect de fantomă).
- Pasul 19
La final o cantitate mică de glazura am colorat-o cu negru.
- Pasul 20
Am făcut un cornet din hârtie de copt și am pus glazura neagră pentru a face ochii și gura fantomelor.
–
Pe câteva brioșe am făcut o spirala neagră peste glazura albă.
- Pasul 21
Am tras linii cu o scobitoare obținând aspect de pânză de păianjen.
Astfel am obținut brioșe decorate pentru halloween.
Dacă vă place, distribuiți vă rog reteta mea. Va mulțumesc!