Pasi
- Pasul 1
Cernem făina intr-un vas încăpător, punem drojdia uscată și puțină sare. Amestecăm aceste ingrediente și facem putin loc la mijloc unde vom pune restul ingredientelor.
Imaginea 1
- Pasul 2
Punem în mijlocul fainii ouăle, zahărul, untul moale si coaja de portocală și le amestecăm usor.
Imaginea 2
- Pasul 3
Începem si punem laptele călduț, frământăm aluatul cu mâna sau la robot. Eu prefer cu mâna. Cantitatea de lapte utilizat poate difefi în funcție de faina folosită. Important este sa obținem un aluat ca de cozonac.
Imaginea 3
- Pasul 4
După ce am frământat bine, adăugăm uleiul si frământăm pentru încă 15-20 minute.
Imaginea 4
- Pasul 5
Aluatul rezultat il împărțim în 2 jumătăți, puse în boluri diferite. Un bol il acoperim cu un prosop curat si il lăsăm la dospit.
Imaginea 5
- Pasul 6
În cel de-al doilea bol cu aluat, încorporăm treptat cacaoa amestecată inițial cu putin lapte. Nu trebuie să devină un amestec lichid ca să stricăm consistența aluatului, ci doar putin umezita pentru a nu se crea un nor de praf de cacao. După ce am incorporat bine cacaoa, acoperim bolul cu un prosop curat si lăsăm la dospit pentru circa 30′ intr-un loc cald.
Imaginea 6
- Pasul 7
Cat timp aluatul dospește, pregătim umplutura. Într-un bol punem brânză dulce, zahărul și oul intreg+albusul, le amestecăm bine cu o spatulă sau o lingură de lemn.
Imaginea 7
- Pasul 8
Punem fructele si grisul si omogenizam bine.
Imaginea 8.
- Pasul 9
După ce aluatul a dospit, pe un tocator de lemn presărat cu faină, intindem câte o foaie subtire din fiecare aluat. Le suprapunem, cel cu cacao fiind deasupra, apoi tăiem aluatul în mai multe pătrate.
Imaginea 9
- Pasul 10
În fiecare pătrat bicolor, punem câte o lingură de umplutura, apoi unim 2 capete opuse.
Imaginea 10
- Pasul 11
Unim cu grija si celelalte doua capete opuse, strângem usor marginile si astfel formăm placintele pe care le așezăm intr-o tava tapetata cu faină. Între placinte, în tavă lăsăm spatiu de 3-4 cm pentru că acestea vor crește.
Imaginea 11
- Pasul 12
După ce am format asa toate brânzoaicele, le lăsăm să dospeasca în tavă acoperită cu un prosop curat, circa 15 minute.
Imaginea 12
- Pasul 13
Apoi le ungem pe fiecare cu galbenus de ou.
Imaginea 13
- Pasul 14
Introducem tavă în cuptorul preincalzit la 170 grade si le lăsăm până se rumenesc frumos.
Imaginea 14
- Pasul 15
Le servim simple sau presărate cu zahar pudră.
Imaginea 15