Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Biscuiți umpluți- fragezi și gustoși

Biscuiți umpluți am facut zilele astea si au iesit tare buni. Ideea mi-a venit gandindu-ma la perioada în care, pe la 14-15 ani, iubeam biscuiții umpluți, fragezi. Așadar,  mi-am pus neuronii la contribuție și am facut totul după imaginatie.  Nu mi-am dorit să aibă o formă clasica, de cerculete umplute așa că am încercat altceva. Si a iesit aproape asa cum mi-am dorit. Data viitoare voi incerca cu forme mai mici, deși la cat au fost de buni, s-au topit imediat, chiar dacă erau mai mari.

După cum puteți vedea în reteta,  am folosit pentru a le da o formă deosebită, o formă pentru brioșe din silicon. Eu am multe astfel de forme,  asa ca voi incerca si alte modele. Poate procedeul de obținere a acestor biscuiți pare greu, dar va asigur ca se fac rapid. Dacă îi țineți după modelare, la rece în frigider, își vor menține frumos forma în timpul coacerii .

Eu am folosit pentru umplutura prune uscate. Mie imi plac tare mult . Cred ca merg foarte bine și  cu magiun, curmale,  merisoare , nuca, etc. Puteti sa le faceti cu diverse umpluturi,  diverse culori. Sigur o sa fie foarte apreciate.

Pentru biscuiți folositi unt bun, de calitate, de 82% grăsime. Acesta ii face fragezi si le da o aromă deosebita. Eu am pus unt irlandez 82% de la lidl. 

Prunele , trebuiesc verificate înainte de maruntire sa nu aiba vreun sâmbure uitat. După coacere, umplutura ă fost perfecta ca gust si consistența,  nu a curs din biscuiți. Cu siguranță voi face acești biscuiți umpluți de multe ori si pe viitor. Pot fi păstrați mai multe zile în cutie închisă ermetic.  Vor fi la fel de fragezi ca si in prima zi.

Dacă vreți să încercați o varianta de biscuiți simpli, fără umplutura, puteti găsi aici reteta!


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 450g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 150g zahar
  • 250g unt 82%
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • Puțină sare
  • Extract de vanilie
  • Pentru umplutură
  • 200g prune uscate fără samburi
  • 2 linguri ulei

Pasi

  • Pasul 1

    Acești biscuiți deliciosi, sunt deosebiți și se fac destul de usor. În plus, le putem.da forme diverse. Pentru inceput, intr-un bol încăpător carmen faina cu praful de copt, apoi punem sarea, zaharul, untul, oul întreg si extract de vanilie ( sau esența de vanilie).  Amestecăm bine totul pana obținem o compoziție omogenă.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Peste amestecul obținut punem 2 linguri de lapte rece si amestecăm bine până obținem un aluat ce nu se mai lipește de pereții vasului. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Formăm o bilă din aluat, acoperim cu o folie alimentară și il lăsăm la rece în frigider pentru 2 ore. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Pregătim umplutura biscuitilor astfel : verificăm prunele sa nu aiba vreun sâmbure si apoi le punem intr-un blender.  Le mărunțim bine până se transformă intr-o pastă.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Peste pastă obținută din prune adăugăm uleiul si amestecăm bine cu o lingura ( sau cu mâna ) până la încorporarea completă.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce a stat la frigider, scoatem aluatul si ne pregătim o formă de silicon/metalică de brioșe si o bucată de folie alimentară.   Imaginea 6

  • Pasul 7

    Punem folia alimentară astfel încât să captuseasca o formă,  apoi facem o bilă potrivita ca marime din aluat pe care îl aplatizam usor in palmă . Pune aluatul în formă și presam bine. Important este să fi acoperit fundul formei uniform. Punem jumătate de linguriță de umplutura.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Peste această, punem alt disc de aluat, presam bine utilizând folia alimentară în acest scop . Important este să nu fie mai mult de 1-2 din înălțimea formei de brioșe .  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Scoatem biscuitele obtinut si il punem intr-o tava. Procedăm la fel până formăm toți biscuiții, apoi punem tavă la frigider pentru 1 ora. Astfel, biscuiții își vor păstra forma în timpul coacerii.   Imaginea 8

  • Pasul 10

    Preincalzim cuptorul la 170°.  Scoatem biscuiții din frigider si ii transferam intr-o tava în care am pus hârtie de copt. Imaginea 9

  • Pasul 11

    Coacem biscuiții pana se rumenesc usor la partea cu care stau in tavă,  apoi ii scoatem din cuptor si ii lăsăm să se răcească.   Imaginea 10

  • Pasul 12

    După racirea completă ii putem servi cu poftă!  Imaginea 11


Tag-uri reteta: aromat, biscuiti, fraged, lapte, prune, unt
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 18 bucăți
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: februarie 10, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Gofre cu smântână și cașcaval
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.