Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Biscuiți umpluți- fragezi și gustoși

Biscuiți umpluți am facut zilele astea si au iesit tare buni. Ideea mi-a venit gandindu-ma la perioada în care, pe la 14-15 ani, iubeam biscuiții umpluți, fragezi. Așadar,  mi-am pus neuronii la contribuție și am facut totul după imaginatie.  Nu mi-am dorit să aibă o formă clasica, de cerculete umplute așa că am încercat altceva. Si a iesit aproape asa cum mi-am dorit. Data viitoare voi incerca cu forme mai mici, deși la cat au fost de buni, s-au topit imediat, chiar dacă erau mai mari.

După cum puteți vedea în reteta,  am folosit pentru a le da o formă deosebită, o formă pentru brioșe din silicon. Eu am multe astfel de forme,  asa ca voi incerca si alte modele. Poate procedeul de obținere a acestor biscuiți pare greu, dar va asigur ca se fac rapid. Dacă îi țineți după modelare, la rece în frigider, își vor menține frumos forma în timpul coacerii .

Eu am folosit pentru umplutura prune uscate. Mie imi plac tare mult . Cred ca merg foarte bine și  cu magiun, curmale,  merisoare , nuca, etc. Puteti sa le faceti cu diverse umpluturi,  diverse culori. Sigur o sa fie foarte apreciate.

Pentru biscuiți folositi unt bun, de calitate, de 82% grăsime. Acesta ii face fragezi si le da o aromă deosebita. Eu am pus unt irlandez 82% de la lidl. 

Prunele , trebuiesc verificate înainte de maruntire sa nu aiba vreun sâmbure uitat. După coacere, umplutura ă fost perfecta ca gust si consistența,  nu a curs din biscuiți. Cu siguranță voi face acești biscuiți umpluți de multe ori si pe viitor. Pot fi păstrați mai multe zile în cutie închisă ermetic.  Vor fi la fel de fragezi ca si in prima zi.

Dacă vreți să încercați o varianta de biscuiți simpli, fără umplutura, puteti găsi aici reteta!


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 450g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 150g zahar
  • 250g unt 82%
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • Puțină sare
  • Extract de vanilie
  • Pentru umplutură
  • 200g prune uscate fără samburi
  • 2 linguri ulei

Pasi

  • Pasul 1

    Acești biscuiți deliciosi, sunt deosebiți și se fac destul de usor. În plus, le putem.da forme diverse. Pentru inceput, intr-un bol încăpător carmen faina cu praful de copt, apoi punem sarea, zaharul, untul, oul întreg si extract de vanilie ( sau esența de vanilie).  Amestecăm bine totul pana obținem o compoziție omogenă.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Peste amestecul obținut punem 2 linguri de lapte rece si amestecăm bine până obținem un aluat ce nu se mai lipește de pereții vasului. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Formăm o bilă din aluat, acoperim cu o folie alimentară și il lăsăm la rece în frigider pentru 2 ore. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Pregătim umplutura biscuitilor astfel : verificăm prunele sa nu aiba vreun sâmbure si apoi le punem intr-un blender.  Le mărunțim bine până se transformă intr-o pastă.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Peste pastă obținută din prune adăugăm uleiul si amestecăm bine cu o lingura ( sau cu mâna ) până la încorporarea completă.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce a stat la frigider, scoatem aluatul si ne pregătim o formă de silicon/metalică de brioșe si o bucată de folie alimentară.   Imaginea 6

  • Pasul 7

    Punem folia alimentară astfel încât să captuseasca o formă,  apoi facem o bilă potrivita ca marime din aluat pe care îl aplatizam usor in palmă . Pune aluatul în formă și presam bine. Important este să fi acoperit fundul formei uniform. Punem jumătate de linguriță de umplutura.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Peste această, punem alt disc de aluat, presam bine utilizând folia alimentară în acest scop . Important este să nu fie mai mult de 1-2 din înălțimea formei de brioșe .  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Scoatem biscuitele obtinut si il punem intr-o tava. Procedăm la fel până formăm toți biscuiții, apoi punem tavă la frigider pentru 1 ora. Astfel, biscuiții își vor păstra forma în timpul coacerii.   Imaginea 8

  • Pasul 10

    Preincalzim cuptorul la 170°.  Scoatem biscuiții din frigider si ii transferam intr-o tava în care am pus hârtie de copt. Imaginea 9

  • Pasul 11

    Coacem biscuiții pana se rumenesc usor la partea cu care stau in tavă,  apoi ii scoatem din cuptor si ii lăsăm să se răcească.   Imaginea 10

  • Pasul 12

    După racirea completă ii putem servi cu poftă!  Imaginea 11


Tag-uri reteta: aromat, biscuiti, fraged, lapte, prune, unt
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 18 bucăți
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: februarie 10, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version