Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Biscuiți aromați – trei feluri diferite din aceeași aluat

Biscuiți aromați am pregătit astăzi și cum nu îmi place monotonia, am diversificat puțin și am obținut trei tipuri diferite de biscuiți. Deși aluatul de bază a fost același,  au rezultat biscuiți cu gusturi diferite. O să vă arăt și vouă.  Important este să fim creativi în bucătărie.

Astfel, am pregătit acest aluat cu untură și unt sau margarină.  De ce untură? De ce nu doar unt? Simplu! Aluatul cu untură iese mult mai fraged și se păstrează așa mult mai mult timp. Fraged și delicios. Bineînțeles că vor ieși folosind și doar unt, dar nu vor avea aceiași textură fragedă.  În plus, pentru a lega aluatul nu am folosit ou (albușul întărește aluatul la copt), am folosit smântână grasă ( nu multă,  circa două linguri, dar cantitatea depinde și de tipul de făină folosită).

Pentru a obține biscuiți aromați,  am adăugat la pregătirea aluatului, coajă rasă de portocală.  Ador aroma de citrice în deserturi. Mereu am în frigider coajă de portocală și de lămâie, pentru deserturi.

Pentru a obține mai multe feluri de biscuiți utilizând același aluat, trebuie să fim foarte creativi. Așadar, pentru o parte din biscuiți am folosit ștampile pentru biscuiți,  pentru alții am folosit decupatoare simple cu tematică de iarnă ( pe aceștia i-am acoperit la final cu ciocolată albă topită,  peste care am presărat fistic, bomboanele, etc), iar pentru ultima variantă am făcut bile din aluat pe care le-am dat prin nucă mărunțită,  în mijloc am pus dulceață de afine, iar deasupra am presărat fistic. Delicios este puțin spus.

Așadar,  este simplu sa facem ceva diferit utilizând aceiași bază.  În acest mod, vom avea o diversitate în produsele realizate, vom face economie de timp și de ingrediente. Dacă eu am putut, puteți și voi! Puteți folosi fructe confiate (cireșe,  prune, etc), migdale, nucă de cocos, etc).


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g făină albă
  • 200g zahăr pudră
  • 160g untură
  • 150g unt/margarină
  • Coajă de portocală
  • Smântână
  • Vanilie
  • Opțional
  • Dulceață
  • Nucă
  • Fistic
  • Ciocolată albă
  • Ulei
  • Bomboane decor

Pasi

  • Pasul 1

     

    Pentru acești biscuiți,  pregătim aluatul de bază astfel: punem într-un bol făina cernută,  zahărul pudră,  untura, untul la temperatura camerei,  coaja de portocală și vanilie (eu am pus cam jumătate de lingură de extract de vanilie). Frământăm rapid cu mâinile până se omogenizează totul și capătă aspect nisipos.

  • Pasul 2

    Ca să legăm aluatul adăugăm treptat câte puțină smântână grasă și frământăm ( mie mi-a mers cam 2 linguri cu smântână,  dar depinde și de tipul de făina folosită.

  • Pasul 3

    Obținem un aluat frumos legat, care nu se lipsește de vas. Il lăsăm la rece pentru minim o oră.

  • Pasul 4

    După ce a stat la rece, luăm câte o parte mică de aluat (eu l-am împărțit în trei), și pe un blat presărat cu făina,  îl întindem.  Nu folosim tot aluatul deodată ca să evităm încălzirea acestuia.

  • Pasul 5

    Decupam biscuiți fie utilizând stampile, fie decupatoare clasice.

    Punem biscuiții pe o tavă și ii ținem la rece până terminăm de pregătit tot aluatul.

  • Pasul 6

    Pentru cei cu nucă și dulceață,  am porționat aluat în mod egal, apoi l-am transformat în bile aproximativ egale.

  • Pasul 7

    Fiecare bilă o trecem prin nucă mărunțită,  o modelam apoi în mână astfel încât miezul să se preseze puțin.

  • Pasul 8

    Cu o linguriță le presăm puțin și formăm câte o adancitura la fiecare.

  • Pasul 9

    Adăugăm dulceață și fistic deasupra.

  • Pasul 10

    Punem biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru circa 15 minute (pana prind puțină culoare pe margini).

  • Pasul 11

    Când sunt gata îi scoatem și îi lăsăm la răcit.

  • Pasul 12

    Într-un bol am pus 50g ciocolată albă și o linguriță de ulei, și am topit-o în cuptorul cu microunde.

  • Pasul 13

    Am trecut biscuiți prin ciocolată topită,  am presărat fistic și bomboanele pentru decor, apoi i-am lăsat la rece . Asa arată cele trei tipuri de biscuiți obținute din același aluat.

    Dacă va place,  va rog să distribuiți rețeta mea. Va mulțumesc!


Tag-uri reteta: biscuiti, bun, ciocolata alba, Crăciun, Dulceata, fistic, fraged, fursecuri, nuca, rapid, sarbatoare, unt, Untura, usor
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Randament: 37 bucăți
  • Categorie: Desert, Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: noiembrie 22, 2022
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Chec marmorat
  • Papanași cu dulceață și smântână
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version