Pasi
- Pasul 1
Pentru acești biscuiți, pregătim aluatul de bază astfel: punem într-un bol făina cernută, zahărul pudră, untura, untul la temperatura camerei, coaja de portocală și vanilie (eu am pus cam jumătate de lingură de extract de vanilie). Frământăm rapid cu mâinile până se omogenizează totul și capătă aspect nisipos.
- Pasul 2
Ca să legăm aluatul adăugăm treptat câte puțină smântână grasă și frământăm ( mie mi-a mers cam 2 linguri cu smântână, dar depinde și de tipul de făina folosită.
- Pasul 3
Obținem un aluat frumos legat, care nu se lipsește de vas. Il lăsăm la rece pentru minim o oră.
- Pasul 4
După ce a stat la rece, luăm câte o parte mică de aluat (eu l-am împărțit în trei), și pe un blat presărat cu făina, îl întindem. Nu folosim tot aluatul deodată ca să evităm încălzirea acestuia.
- Pasul 5
Decupam biscuiți fie utilizând stampile, fie decupatoare clasice.
Punem biscuiții pe o tavă și ii ținem la rece până terminăm de pregătit tot aluatul.
- Pasul 6
Pentru cei cu nucă și dulceață, am porționat aluat în mod egal, apoi l-am transformat în bile aproximativ egale.
- Pasul 7
Fiecare bilă o trecem prin nucă mărunțită, o modelam apoi în mână astfel încât miezul să se preseze puțin.
- Pasul 8
Cu o linguriță le presăm puțin și formăm câte o adancitura la fiecare.
- Pasul 9
Adăugăm dulceață și fistic deasupra.
- Pasul 10
Punem biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru circa 15 minute (pana prind puțină culoare pe margini).
- Pasul 11
Când sunt gata îi scoatem și îi lăsăm la răcit.
- Pasul 12
Într-un bol am pus 50g ciocolată albă și o linguriță de ulei, și am topit-o în cuptorul cu microunde.
- Pasul 13
Am trecut biscuiți prin ciocolată topită, am presărat fistic și bomboanele pentru decor, apoi i-am lăsat la rece . Asa arată cele trei tipuri de biscuiți obținute din același aluat.
Dacă va place, va rog să distribuiți rețeta mea. Va mulțumesc!