Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imagine
  • Galerie

Turte coapte în tigaie (de post)

Turte coapte în tigaie am facut astăzi.  De ce? Pentru că,  după cum știți trecem printr-o perioadă delicată ( cea declanșată de virusul COVID 19) așa că stau cu copilul în casă.  Iar ca sa nu ies prea mult afară si ca sa evit magazinele, trebuie să găsesc soluții rapide acasa. Cum nu mai aveam pâine, ca să nu pornesc cuptorul electric doar pentru o pâine,  am zis ca fac turte coapte în tigaie. Și a fost o idee tare bună.  Copilul meu chiar a fost încântat. Sigur voi mai face în perioada viitoare.

Aceste turte imi aduc aminte de bunica mea. Mereu cand mergeam în vacanță,  ne doream doua lucruri de la ea: cartofi si turte pe plită.  Doamne cat de bune erau! Cum asteptam noi, copiii lângă plita încinsă să se facă.

Azi le-am copt intr-o tigaie înaltă de fontă emailata.  S-au făcut frumos,  la foc mediu.  Nu s-au ars si au fost bine coapte. Va recomand daca aveti o astfel de tigaie / oală să o folosiți.  Merg facute și în cuptor dar eu v-am zis de ce am optat pentru această variantă.

Am făcut din 400g de făină albă, 4 turte. Așadar, este usor sa calculați din ce cantitate de făină sa faceti, în funcție de câte bucăți va doriți.  Oricum se vor mânca imediat.


Ingrediente

  • 400g făină albă
  • 7g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 250ml apa călduță
  • 2 linguri ulei

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti aceste minunate turte, pentru început cântărim făină și o cernem intr-un bol, punem sarea si drojdia uscată și amestecăm totul usor.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Încălzim putin cantitatea de apă, doar cat sa fie călduță,  nu fierbinte. O adăugăm usor peste făină și începem să frământăm aluatul pentru circa 10 minute.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm uleiul și frământăm până acesta este bine incorporat în aluat.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Din aluatul obținut, formăm o bilă , acoperim bolul cu un prosop curat si lăsăm la dospit intr-un loc cald.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Cand aluatul și- a dublat volumul, adică după circa 30 minute, putem sa începem modelarea turtelor.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Pe o placa de lemn presărată cu făină, punem aluatul si il împărțim în patru.  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Fiecare bucată de aluat din cele patru taiate, o modelăm usor sub forma unei bile.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Pe acelasi blat de lemn presărat cu faină,  punem pe rând câte o bilă din aluat si cu un sucitor, le modelăm usor pe fiecare.  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Punem turtele modelate pe o tavă presărată cu făină,  le acoperim cu un prosop curat si le mai lăsăm la dospit inca 10 minute.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    După ce au dospit, incingem o tigaie de fontă,  pulverizam putin ulei si punem una din turtele formate.  Imaginea 10

  • Pasul 11

    Le coacem la foc mediu si le întoarcem pe ambele părți până sunt bine coapte.  Imaginea 11

  • Pasul 12

    Procedăm la fel cu toate cele patru turte, pe rând. La final, le savuram alaturi de cei dragi!  Imaginea 12


Tag-uri reteta: aluat, de post, Faina, in tigaie, Turte
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 4 bucăți
  • Categorie: Fara carne, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 11, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version