Turte coapte în tigaie (de post)

Turte coapte în tigaie am facut astăzi. De ce? Pentru că, după cum știți trecem printr-o perioadă delicată ( cea declanșată de virusul COVID 19) așa că stau cu copilul în casă. Iar ca sa nu ies prea mult afară si ca sa evit magazinele, trebuie să găsesc soluții rapide acasa. Cum nu mai aveam pâine, ca să nu pornesc cuptorul electric doar pentru o pâine, am zis ca fac turte coapte în tigaie. Și a fost o idee tare bună. Copilul meu chiar a fost încântat. Sigur voi mai face în perioada viitoare.
Aceste turte imi aduc aminte de bunica mea. Mereu cand mergeam în vacanță, ne doream doua lucruri de la ea: cartofi si turte pe plită. Doamne cat de bune erau! Cum asteptam noi, copiii lângă plita încinsă să se facă.
Azi le-am copt intr-o tigaie înaltă de fontă emailata. S-au făcut frumos, la foc mediu. Nu s-au ars si au fost bine coapte. Va recomand daca aveti o astfel de tigaie / oală să o folosiți. Merg facute și în cuptor dar eu v-am zis de ce am optat pentru această variantă.
Am făcut din 400g de făină albă, 4 turte. Așadar, este usor sa calculați din ce cantitate de făină sa faceti, în funcție de câte bucăți va doriți. Oricum se vor mânca imediat.