Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure

Tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure am pregătit astăzi și alături de mămăliguță caldă,  a constituit o cină delicioasă.

Membrii grupului meu de pe Facebook ( Să bucătărim pentru noi și pentru copii noștri) știu deja că mie îmi plac ciupercile de pădure,  pe unele le culeg singură. Cunosc câteva specii, așadar culeg doar ceea ce cunosc foarte bine.  Ma mai ajut când nu sunt foarte sigură,  fie de un determinator (îl am încă din facultate -subt absolventă a Facultății de Biologie din cadrul Universitatii Al.I.Cuza-Iasi) sau un ghid de recunoaștere a ciupercilor. Va recomand și vouă să le folosiți! Aici îl găsiți ↪️↪️↪️↪️↪️↪️

După cum ziceam, îmi plac tare mult ciupercile,  mai ales cele de pădure.  În fiecare toamnă culeg din pădure, unele specii le cumpăr și pun sub diverse forme,  pentru iarnă ( zacuscă cu ciuperci,  uscate, în congelator, etc). Acum am în congelator gălbiori, hribi, ghebe și trâmbița piticului. Inafara galbiorilor ce au fost cumpărați, restul sunt culese de noi din pădure.

Ce ciuperci am folosit?

Pentru această tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure, am ales doua feluri de ciuperci, respectiv gălbiori și hribi. Fiind luna ianuarie, evident că am folosit ciuperci congelate.

Fiind doar eu și copilul acasă, iar micuțul meu nu prea este fan ciuperci,  am pregătit o cantitate mică.  Am servit minunata tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure alături de mămăliguță caldă și s-a dovedit a fi o combinație foarte bună.  Acest preparat merge foarte bine în cazul unei cine usoare, ca și garnitură alături de un preparat din carne sau ca și fel principal în zilele de post.

Este un preparat ce se gătește rapid și se pot folosi și alte tipuri de ciuperci,  de cultură sau de pădure păstrându-se modul de preparare. Trebuie să îl încercați ca să ma credeți!

Vă las aici și o rețetă delicioasă cu hribi ↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️

 


Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 3 căței de usturoi
  • 450g ciuperci de pădure congelate
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 linguriță făină
  • Mărar verde
  • Sare
  • Piper
  • pentru mămăliguță
  • 500ml apa
  • Sare
  • 125 g malai

Pasi

  • Pasul 1

    Dacă ați citit descrierea rețetei,  putem trece la detalierea pașilor prin care ajungem la acest preparat.  Curatam ceapa și usturoiul,  le tăiem (ceapa solzi iar usturoiul mărunt) și le punem într-o tigaie la călit în ulei.

  • Pasul 2

    Când ceapa și usturoiul și-au schimbat ușor culoarea, punem ciupercile congelate, o ceașcă de apă și lăsăm să fiarbă cu capacul pus, amestecând din când în când.

  • Pasul 3

    Între timp, într-un bol punem pasta de tomate, făina și amestecăm punând câte puțină apă rece, pentru a obține o compoziție cremoasă, fără cocoloașe.

  • Pasul 4

    După ce ciupercile s-au gătit (aproximativ 15-20 minute), punem sosul amestecând continuu.

  • Pasul 5

    Potrivim de sare și piper.

  • Pasul 6

    La final adăugăm mărar tocat mărunt (tot din congelator), amestecăm și oprim focul.

  • Pasul 7

    Pregătim și o mămăliguță din apa, sare și mălai.

  • Pasul 8

    Servim preparatul cald. Va doresc poftă bună!


Tag-uri reteta: ciuperci, ciuperci de padure, de post, gălbiori, hribi, mămăliguță, rapid, tocăniță
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: De post, Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 25, 2023
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Cuburi din legume pentru mâncare delicioasă
  • Tocăniță cu ardei copt și smântână
  • Pesto din leurdă
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version