Tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure
Tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure am pregătit astăzi și alături de mămăliguță caldă, a constituit o cină delicioasă.
Membrii grupului meu de pe Facebook ( Să bucătărim pentru noi și pentru copii noștri) știu deja că mie îmi plac ciupercile de pădure, pe unele le culeg singură. Cunosc câteva specii, așadar culeg doar ceea ce cunosc foarte bine. Ma mai ajut când nu sunt foarte sigură, fie de un determinator (îl am încă din facultate -subt absolventă a Facultății de Biologie din cadrul Universitatii Al.I.Cuza-Iasi) sau un ghid de recunoaștere a ciupercilor. Va recomand și vouă să le folosiți! Aici îl găsiți ↪️↪️↪️↪️↪️↪️
După cum ziceam, îmi plac tare mult ciupercile, mai ales cele de pădure. În fiecare toamnă culeg din pădure, unele specii le cumpăr și pun sub diverse forme, pentru iarnă ( zacuscă cu ciuperci, uscate, în congelator, etc). Acum am în congelator gălbiori, hribi, ghebe și trâmbița piticului. Inafara galbiorilor ce au fost cumpărați, restul sunt culese de noi din pădure.
Ce ciuperci am folosit?
Pentru această tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure, am ales doua feluri de ciuperci, respectiv gălbiori și hribi. Fiind luna ianuarie, evident că am folosit ciuperci congelate.
Fiind doar eu și copilul acasă, iar micuțul meu nu prea este fan ciuperci, am pregătit o cantitate mică. Am servit minunata tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure alături de mămăliguță caldă și s-a dovedit a fi o combinație foarte bună. Acest preparat merge foarte bine în cazul unei cine usoare, ca și garnitură alături de un preparat din carne sau ca și fel principal în zilele de post.
Este un preparat ce se gătește rapid și se pot folosi și alte tipuri de ciuperci, de cultură sau de pădure păstrându-se modul de preparare. Trebuie să îl încercați ca să ma credeți!
Vă las aici și o rețetă delicioasă cu hribi ↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️
Pasi
- Pasul 1
Dacă ați citit descrierea rețetei, putem trece la detalierea pașilor prin care ajungem la acest preparat. Curatam ceapa și usturoiul, le tăiem (ceapa solzi iar usturoiul mărunt) și le punem într-o tigaie la călit în ulei.
- Pasul 2
Când ceapa și usturoiul și-au schimbat ușor culoarea, punem ciupercile congelate, o ceașcă de apă și lăsăm să fiarbă cu capacul pus, amestecând din când în când.
- Pasul 3
Între timp, într-un bol punem pasta de tomate, făina și amestecăm punând câte puțină apă rece, pentru a obține o compoziție cremoasă, fără cocoloașe.
- Pasul 4
După ce ciupercile s-au gătit (aproximativ 15-20 minute), punem sosul amestecând continuu.
- Pasul 5
Potrivim de sare și piper.
- Pasul 6
La final adăugăm mărar tocat mărunt (tot din congelator), amestecăm și oprim focul.
- Pasul 7
Pregătim și o mămăliguță din apa, sare și mălai.
- Pasul 8
Servim preparatul cald. Va doresc poftă bună!