Tartă rapidă cu dovlecel, șuncă și brânzeturi
Tartă rapidă, este preparatul pe care îl fac foarte des în casă, cu diverse umpluturi . O sa imi spuneti, poate, că nu este o tartă. Dacă luăm în considerare aluatul, așa este. De regulă, la tarte folosesc aluat fraged, cu mult unt. Dar rezultatul final este genial, seamănă foarte mult cu o tartă sărată. Iar aluatul folosit este tare bun. Este aluat foietaj proaspat, din lidl. Este subțire, față de cel congelat, astfel nu se umflă atat de mult. Ceea ce în cazul acestei retete, este chiar benefic. Plus că nu trebuie să așteptăm dezghetarea acestuia. Este foarte practic și rapid.
Poate o să pară reclamă, dar nu este. Pentru aceasta tartă rapidă am folosit toate produsele din lidl, pentru că acolo imi fac des cumpărăturile. Chiar toate produsele sunt din magazinul lor.
Am folosit cubulețe de șuncă gata tăiată . Astfel nu am pierdut timpul cu tăiatul lor iar gustul a fost foarte bun. Dacă doriți le puteți înlocui cu bacon sau alt tip de carne afumată. Dacă nu vă place brânza cu mucegai, puteți folosi mozarella sau orice alt tip de brânză care se topește în momentul coacerii.
De ce am ales să pun dovlecei? Pentru că de cele mai multe ori îi prefer sub formă de chifteluțe, la grătar sau pane. Așa ca azi, am vrut să îi integrez într-un altfel de preparat. Rezultatul a fost foarte gustos. Deci, se poate! Iar dovlecelul este o legumă foarte sănătoasă. Și toți ar trebui sa includem în alimentația noastră cât mai multe preparate bogate în legume. Găsiți pe blog astfel de rețete. Și voi mai adăuga, desigur.
Dacă doriți să păstrați tarta mai multe ore la frigider, vă recomand ca după răcire să o înfoliați în folie alimentară pentru a nu se usca și a nu prinde miros de la alte preparate.
Pasi
- Pasul 1
Am făcut această tartă rapidă și toată familia a fost încântată. Pentru început, am spălat și feliat dovleceii zucchini. Nu trebuie să fie felii foarte subțire dar nici foarte groase. Eu i-am feliat cu un cuțit dar puteți folosi o răzătoare/mandolină. Îi punem într-un bol și presărăm o linguriță de sare. Amestecăm ușor și îi lăsăm așa pentru moment. Imaginea 1
- Pasul 2
Într-o tigaie, punem o lingură de ulei și adăugăm cuburile de suncă de porc. Lăsăm la foc iute până ce cubulețele devin ușor crocante. Le scoatem într-un vas. Imaginea 2
- Pasul 3
Peste grăsimea din tigaie, punem dovleceii tăiați, adăugăm piper și boia de ardei, punem capacul și lăsăm să se înăbușească pentru 5-10 minute, amestecând de 1-2 ori în acest timp. Imaginea 3
- Pasul 4
Desfacem cu grijă aluatul și îl întindem într-o tavă metalică, pe hârtia de copt a acestuia. Imaginea 4
- Pasul 5
Peste aluat punem dovleceii înăbușiți, apoi presărăm cuburile de șuncă crocante. Imaginea 5
- Pasul 6
Cu o răzătoare mare, radem telemeaua peste dovlecei, apoi, din loc în loc punem bucăți de brânză cu mucegai. Imaginea 6
- Pasul 7
Într-un bol amestecam bine ouăle cu puțină sare, făina și praful de copt. Apoi, încorporăm cu grijă smântâna și turnăm amestecul obținut, cât mai uniform, peste tarta noastră (în devenire). Imaginea 7
- Pasul 8
Presărăm cașcaval ras și din loc în loc punem felii de roșii cherry. Opțional, putem presăra puțin oregano. Imaginea 8
- Pasul 9
Punem tava în cuptorul preîncălzit la 190 grade, cu ventilație și o lăsăm până se rumenește frumos. Imaginea 9
- Pasul 10
După răcire, se taie bucăți și se servește cu poftă! Imaginea 10
Crenguța radulescu
ianuarie 10, 2020 @ 6:54 pm
Super tare
Crina Matei
ianuarie 10, 2020 @ 7:01 pm
Multumesc frumos!
NagaQ
ianuarie 10, 2020 @ 8:03 pm
Fabuloasa 🙂 neaparat o încerc 🙂
Crina Matei
ianuarie 10, 2020 @ 9:03 pm
Multumesc! Sa imi spuneți dacă vă place!