Pasi
- Pasul 1
Într-un bol încăpător punem făina si o amestecăm cu sarea, apoi facem o adâncitură în mijlocul ei unde punem drojdia, zahărul, oul si untul tăiat cuburi.
- Pasul 2
Punem treptat apa călduță și începem să frământăm până obținem un aluat care nu se lipește de marginile vasului.
- Pasul 3
După ce este frământat bine (cam 7-8 minute l-am frământat eu după încorporarea totală a apei), acoperim vasul cu o folie alimentară și il lăsăm să dospeasca pentru circa 20 minute la temperatura camerei.
- Pasul 4
Cât timp aluatul este la dospit, pregătim umplutura de mere. Spălăm bine merele, le curățăm de coajă și de cotoare, apoi le dăm pe razatoarea mare.
- Pasul 5
Punem merele rase intr-un vas pe foc împreună cu zahărul și le calim impreuna câteva minute.
- Pasul 6
După ce s-au călit putin, adăugăm scorțișoara si grisul, amestecăm bine si oprim focul. Lăsăm compoziția să se răcească .
- Pasul 7
- Pasul 8
După ce a dospit la cald, punem aluatul pe o placa/blat presărat cu faină.
Intindem aluatul până are o grosime de circa 1cm, tăiem restul de unt (125g) și il distribuim uniform pe suprafața aluatului.
- Pasul 9
Împăturim aluatul în patru, după cum se vede în poze.
- Pasul 10
După împăturire, punem aluatul din nou în bol, il acoperim și il lăsăm la rece pentru 30 minute, în frigider.
- Pasul 11
După cele 30 minute, împărțim aluatul în patru părți aproximativ egale.
- Pasul 12
Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire peste care intindem un sfert din compoziția de mere.
- Pasul 13
Rulăm aluatul bine până obținem unrulou frumos.
- Pasul 14
Punem ruloul într-o tavă de cuptor, tapetata cu hârtie de copt. Procedăm la fel si cu restul bucăților de aluat, până obținem patru rulouri pline cu mere. Le lăsăm în tavă la temperatura camerei pentru circa 15-20 minute.
- Pasul 15
Ungem fiecare rulou cu galbenus după care băgăm tavă în cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 35 minute.
- Pasul 16
Când sunt frumos rumenite, le scoatem din cuptor si le putem servi calde sau reci. Sunt delicioase!