Pasi
- Pasul 1
Pentru început separăm ouăle. Punem jumătate de linguriță de sare și le amestecăm cu o lingură.
Imaginea 1
- Pasul 2
Punem treptat uleiul și continuăm să amestecăm până se încorporează .
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm iaurtul/smântâna și omogenizăm bine.
Imaginea 3
- Pasul 4
Într-un bol separat cernem făina împreună cu praful de copt și le încorporăm în amestecul de gălbenușuri.
Imaginea 4
- Pasul 5
Batem albușurile spumă tare cu restul de sare și le încorporăm cu mișcări largi în compoziția inițială.
Imaginea 5
- Pasul 6
Compoziția rezultată o împărțim în trei boluri. Într-unul din ele adăugăm spanacul mărunțit și scurs de apă ( de regulă folosesc spanac congelat dar la fel de bine se poate pune spanac proaspăt, opărit și tocat).
Imaginea 6
- Pasul 7
În alt bol încorporăm pasta de ardei până obținem o culoare frumoasă, uniformă.
Imaginea 7
- Pasul 8
Preîncălzim cuptorul la 180 grade, tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Imaginea 8
- Pasul 9
Punem câte jumătate din fiecare compoziție și în funcție de imaginația fiecăruia, nivelăm aluatul.
Imaginea 9
- Pasul 10
Coacem circa 20 minute sau până foaia de ruladă este ușor rumenă. Scoatem foaia de ruladă, o dezlipim de foaia de copt și o lăsam la răcit.
Imaginea 10
- Pasul 11
Cât timp se răcesc foile de ruladă, pregătim umplutura. Punem într-un bol brânza, adăugăm smântâna, sare după gust și omogenizăm bine.
Imaginea 11
- Pasul 12
Hidratăm bine gelatina, încălzim laptele până să fie fierbinte ( dar nu să fiarbă), luăm de pe foc și dizolvăm gelatina hidratată și amestecăm până la dizolvare completă.
Imaginea 12
- Pasul 13
Încorporăm laptele cu gelatină în amestecul de brânză cu smântână, gustăm și mai adăugăm sare dacă este nevoie.
Imaginea 13
- Pasul 14
Punem foaia de ruladă pe o folie alimentară cu partea cu care a tat în tavă, în sus.
Imaginea 14
- Pasul 15
Distribuim uniform jumătate din crema de brânză.
Imaginea 15
- Pasul 16
Rulăm strâns și introducem capetele foliei dedesubt.
Imaginea 16
- Pasul 17
Procedăm la fel și cu a doua ruladă, apoi le punem la frigider pentru câteva ore ( eu prefer de seara până a doua zi).
Imaginea 17
- Pasul 18
Când tăiem, îndepărtăm folia alimentară și cu un cuțit tăiem rulada, ștergând lama cuțitultui după fiecare tăietură.
Imaginea 18