Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imagine
  • Galerie

Ruladă tricoloră cu cremă de brânză

Această ruladă cu brânză nu lipsește niciodată de la mesele festive pe care le pregătesc. Este atat de buna si de apreciată.  În plus, nu se face greu și  se menține bine in frigider chiar si 3-4 zile. În plus, rețeta va permite să vă jucați mult…fie cu blatul, fie cu umplutura.  Uneori fac blatul doar cu spanac, tot verde, alteori doar roșu.  Sa nu mai zic de crema de brânză…ba adaug mărar proaspat, ba ardei rosu tăiat mărunt, măsline, etc. Va las aici poze ca sa vedeti cum arata si in alte variante.

Mereu este la fel de apreciată, indiferent ce variantă aleg sa fac.

Trebuie să știți că eu folosesc brânză proaspătă pentru umplutură. Imi place gustul ei autentic, simplu ce se combină de minune cu alte ingrediente.

La rulare,  trebuie sa simțiți cat de strâns sa rulați…în funcție de câtă umplutură puneti. Dacă rulați prea strâns, Est e posibil ca foaia pentru ruladă sa crape. Dacă s-a întâmplat asta, rulați în continuare, strangeti folia la capete si dati la rece.. o sa se poata felia chiar dacă aspectul nu o sa fie perfect. Nu trebuie aruncată. Sau, o puteti îmbrăca după răcire în crema de brânză tartinabila , presărat verdeață tocată mărunt și sunt sigură că nimeni nu o sa observe ca a crăpat. Eu folosesc gelatina pentru că vreau felii perfecte când tai, rulada sa nu se lase, etc.

Cantitățile sunt pentru 2 rulade ce pot fi tăiate în circa 20-22 felii fiecare.

Multe retete de rulada veti gasi pe blog pentru că tare imi place sa le fac.


Ingrediente

  • Pentru foile de ruladă:
  • 8 ouă
  • 8 linguri ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 300g iaurt sau smântână
  • 15g praf de copt
  • 270g făină
  • 3-4 linguri spanac mărunțit
  • pastă de ardei
  • Pentru umplutură:
  • 1,2-1,3kg brânză proaspătă
  • 200 g smântână grasă
  • 1 plic gelatină (10g)
  • sare
  • 200ml lapte

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început separăm ouăle. Punem jumătate de linguriță de sare și le amestecăm cu o lingură. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Punem treptat uleiul și continuăm să amestecăm până se încorporează . Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm iaurtul/smântâna și omogenizăm bine. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Într-un bol separat cernem făina împreună cu praful de copt și le încorporăm în amestecul de gălbenușuri. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Batem albușurile spumă tare cu restul de sare  și le încorporăm cu mișcări largi în compoziția inițială. Imaginea 5

  • Pasul 6

    Compoziția rezultată o împărțim în trei boluri. Într-unul din ele adăugăm spanacul mărunțit și scurs de apă ( de regulă folosesc spanac congelat dar la fel de bine se poate pune spanac proaspăt, opărit și tocat). Imaginea 6

  • Pasul 7

    În alt bol încorporăm pasta de ardei până obținem o culoare frumoasă, uniformă. Imaginea 7

  • Pasul 8

    Preîncălzim cuptorul la 180 grade, tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Punem câte jumătate din fiecare compoziție și în funcție de imaginația fiecăruia, nivelăm aluatul. Imaginea 9

  • Pasul 10

    Coacem circa 20 minute sau până foaia de ruladă este ușor rumenă. Scoatem foaia de ruladă, o dezlipim de foaia de copt și o lăsam la răcit. Imaginea 10

  • Pasul 11

    Cât timp se răcesc foile de ruladă, pregătim umplutura. Punem într-un bol brânza, adăugăm smântâna, sare după gust și omogenizăm bine. Imaginea 11

  • Pasul 12

    Hidratăm bine gelatina, încălzim laptele până să fie fierbinte ( dar nu să fiarbă), luăm de pe foc și dizolvăm gelatina hidratată și amestecăm până la dizolvare completă. Imaginea 12

  • Pasul 13

    Încorporăm laptele cu gelatină în amestecul de brânză cu smântână, gustăm și mai adăugăm sare dacă este nevoie. Imaginea 13

  • Pasul 14

    Punem foaia de ruladă pe o folie alimentară cu partea cu care a tat în tavă, în sus. Imaginea 14

  • Pasul 15

    Distribuim uniform jumătate din crema de brânză. Imaginea 15

  • Pasul 16

    Rulăm strâns și introducem capetele foliei dedesubt. Imaginea 16

  • Pasul 17

    Procedăm la fel și cu a doua ruladă, apoi le punem la frigider pentru câteva ore ( eu prefer de seara până a doua zi). Imaginea 17

  • Pasul 18

    Când tăiem, îndepărtăm folia alimentară și cu un cuțit tăiem rulada, ștergând lama cuțitultui după fiecare tăietură. Imaginea 18


Tag-uri reteta: aperitiv, branza, cremă, Rulada, spanac, verdeață
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Randament: 2 Bucati
  • Categorie: Aperitive
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 6, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Drob de pui cu ceapă verde și mărar proaspăt
  • Vafe sărate cu cascaval și legume
  • Cosulețe pentru aperitive deosebite
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16675

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14925

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14169

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11806

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7218

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5711

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4918

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    12

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.