Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imagine
  • Galerie

Ruladă de cașcaval cu cremă de brânză și verdețuri

Azi am pregatit o altă rulada, de data aceasta ruladă de cașcaval cu cremă de brânză și verdețuri. Și de data aceasta am ales să fac o rulada fără să folosesc cuptorul. Este o altă idee pentru atunci când pregătiți aperitive deosebite. Iar dacă se face si rapid,  cu ingrediente simple, poate deveni chiar reteta favorită a voastră.

Cand vreți să faceți acest preparat , este important să luați un cașcaval mediu ca si consistența.  Nici foarte uscat, dar nici foarte moale. Important sa fie un cașcaval bun.

După topirea/ înmuierea cascavalului este important sa intindeti foaia rapid si sa puneti umplutura repede ca sa il puteti rula frumos, sa nu se întărească.  Când începeți să rulați,  strangeti bine din aproape în aproape ca sa nu se formeze bule de aer.  Este important sa distribuiți umplutura uniform si sa nu lăsați spații goale în interior.

Untul sa fie la temperatura camerei când îl amestecați cu restul ingredientelor. Mărunțitibine brânză proaspătă înainte astfel încât să se omogenizare usor.

După obținerea ruladei,  trebuie pusă rapid la frigider pentru a se întări cașcavalul. Apoi o puteti păstra în frigider chiar si o săptămână,  pusă ulterior prepararii în folie alimentară.  Acesta este un avantaj pentru că o puteti face din timp și să o păstrați la rece.

Tare imi place sa fac aceasta rulada, precum și rulada cu crema de brânză în foaie de napolitana.  Sunt geniale amândouă .

 


Ingrediente

  • 350g cașcaval
  • 200g brânză proaspătă
  • 50g unt
  • ceapă verde
  • ardei roșu
  • sare

Pasi

  • Pasul 1

    Într-o oală cu apă fierbinte, punem cașcavalul cu tot cu ambalaj, acoperim vasul cu un capac și lăsăm așa circa 15 minute, până cașcavalul se înmoaie bine.

  • Pasul 2

    Între timp pregătim umplutura din brânză proaspătă, unt, codițe de ceapă verde, ardei roșu și sare.

  • Pasul 3

    Pe masa de lucru întindem o hârtie de copt peste care desfacem cu grijă ambalajul cașcavalului (topit) și îl scoatem ușor.

  • Pasul 4

    Cu un sucitor întindem rapid cașcavalul formând o foaie destul de subțire.

  • Pasul 5

    Peste foaia de cașcaval întindem umplutura pregătită în prealabil, apoi, cu ajutorul hârtiei de copt, rulăm strâns sa formăm o ruladă.

  • Pasul 6

    Pentru a nu se deforma, punem rulada într-o tavă și o dăm la rece pentru câteva ore.

  • Pasul 7

    După răcire, desfacem ușor foaia de copt și cu un cuțit bine ascuțit tăiem felii de circa 1cm grosime.

  • Pasul 8

    Vă doresc poftă bună!


Tag-uri reteta: branza, cașcaval, Rulada
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Pesto din leurdă
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39787

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21339

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20596

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18714

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18406

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18302

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17557

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    16090

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.