Ruladă de cașcaval cu cremă de brânză și verdețuri
Azi am pregatit o altă rulada, de data aceasta ruladă de cașcaval cu cremă de brânză și verdețuri. Și de data aceasta am ales să fac o rulada fără să folosesc cuptorul. Este o altă idee pentru atunci când pregătiți aperitive deosebite. Iar dacă se face si rapid, cu ingrediente simple, poate deveni chiar reteta favorită a voastră.
Cand vreți să faceți acest preparat , este important să luați un cașcaval mediu ca si consistența. Nici foarte uscat, dar nici foarte moale. Important sa fie un cașcaval bun.
După topirea/ înmuierea cascavalului este important sa intindeti foaia rapid si sa puneti umplutura repede ca sa il puteti rula frumos, sa nu se întărească. Când începeți să rulați, strangeti bine din aproape în aproape ca sa nu se formeze bule de aer. Este important sa distribuiți umplutura uniform si sa nu lăsați spații goale în interior.
Untul sa fie la temperatura camerei când îl amestecați cu restul ingredientelor. Mărunțitibine brânză proaspătă înainte astfel încât să se omogenizare usor.
După obținerea ruladei, trebuie pusă rapid la frigider pentru a se întări cașcavalul. Apoi o puteti păstra în frigider chiar si o săptămână, pusă ulterior prepararii în folie alimentară. Acesta este un avantaj pentru că o puteti face din timp și să o păstrați la rece.
Tare imi place sa fac aceasta rulada, precum și rulada cu crema de brânză în foaie de napolitana. Sunt geniale amândouă .
Pasi
- Pasul 1
Într-o oală cu apă fierbinte, punem cașcavalul cu tot cu ambalaj, acoperim vasul cu un capac și lăsăm așa circa 15 minute, până cașcavalul se înmoaie bine.
- Pasul 2
Între timp pregătim umplutura din brânză proaspătă, unt, codițe de ceapă verde, ardei roșu și sare.
- Pasul 3
Pe masa de lucru întindem o hârtie de copt peste care desfacem cu grijă ambalajul cașcavalului (topit) și îl scoatem ușor.
- Pasul 4
Cu un sucitor întindem rapid cașcavalul formând o foaie destul de subțire.
- Pasul 5
Peste foaia de cașcaval întindem umplutura pregătită în prealabil, apoi, cu ajutorul hârtiei de copt, rulăm strâns sa formăm o ruladă.
- Pasul 6
Pentru a nu se deforma, punem rulada într-o tavă și o dăm la rece pentru câteva ore.
- Pasul 7
După răcire, desfacem ușor foaia de copt și cu un cuțit bine ascuțit tăiem felii de circa 1cm grosime.
- Pasul 8