Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Prăjitură economică cu brânză și vișine

Prăjitură economică cu brânză și vișine am pregatit astăzi pentru băieții mei. Tot voiau ceva dulce și cum nu am vrut să ies prin magazine (în perioada asta nu este recomandat), am facut cu ce am avut prin casă. A ieșit o prăjitură foarte pufoasă și aromată. Mai puteți adăuga în compoziție coajă de portocală sau de lămâie, fructe confiate, etc. Din această compoziție am făcut o tavă mare (33/39cm) iar ingredientele sunt simple, banale, pe care aproape orice gospodină în bucătăria ei.

Această prăjitură economică se pregătește rapid, fără să murdărim multe ustensile și vase în bucătărie. Este minunată lângă o cană cu lapte, dimineața. În această perioadă grea, în care stăm cu toții în casă, trebuie să găsesc soluții rapide și ieftine, iar această prăjitură este una dintre ele. Dacă tot aveam vișine în congelator, am profitat și am încropit un desert simplu dar bun. Așa puteți face fiecare dintre voi. Vișinele le puteți înlocui cu alte fructe, eu asta am avut, asta am pus.

După răcire, am tăiat prăjitura cuburi, am așezat-o pe un platou, am acoperit-o cu o folie alimentară și am pus-o în frigider. Așa se poate păstra și câteva zile. Rămâne tot pufoasă și delicioasă.


Ingrediente

  • 2 ouă
  • 275g zahăr
  • 125ml ulei
  • 225g brânză dulce
  • 500ml iaurt / kefir
  • 500g făină
  • 1 praf de copt (10g)
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • extract de vanilie
  • vișine

Pasi

  • Pasul 1

    Prăjitura economică cu vișine se face ușor. Nu avem nevoie de multe ingrediente și ustensile. Așadar, pentru început, punem într-un bol ouăle, zahărul și uleiul, le amestecăm bine cu un tel până obținem o compoziție cremoasă. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Cântărim și adăugăm brânza dulce, o încorporăm bine în compoziție cu ajutorul telului. Imaginea 2

  • Pasul 3

    După ce brânza a fost bine încorporată, adăugăm iaurtul (sau putem pune kefir), treptat în timp ce omogenizăm bine compoziția cu telul. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Cernem făina, o amestecăm cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu, apoi o adăugăm în bolul cu compoziția umedă. Schimbăm telul cu o spatulă de silicon, iar cu ajutorul acesteia, încorporăm bine componentele uscate în componentele umede, având grijă să nu rămână cocoloașe de făină. Imaginea 4

  • Pasul 5

    După integrarea totală a făinii în compoziție, adăugăm extract de vanilie (eu am pus circa 2 linguri). Dacă nu aveți extract de vanilie, puteți pune esență de vanilie sau coajă rasă de portocală / lămâie.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Într-o tavă cu dimensiunile de 33/39cm, am pus o hârtie de copt, apoi turnăm compoziția obținută inițial și o nivelăm uniform în toată tava, cu spatula. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Peste compoziția din tavă, punem vișine congelate (sau proaspete), fără sâmburi. Atunci când folosim vișine congelate, nu trebuie decongelate înainte de a fi puse în compoziție. Imaginea 7

  • Pasul 8

    Punem tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru circa 35 minute (sau până când trece testul cu scobitoarea și este rumenită frumos).   Imaginea 8

  • Pasul 9

    După răcire, o tăiem în cuburi și o servim alături de o cană cu ceai sau lapte cald.  Imaginea 9


Tag-uri reteta: branza, economică, iaurt, Prăjitură, rapida, Visine
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 28, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version