Pasi
- Pasul 1
Prăjitura economică cu vișine se face ușor. Nu avem nevoie de multe ingrediente și ustensile. Așadar, pentru început, punem într-un bol ouăle, zahărul și uleiul, le amestecăm bine cu un tel până obținem o compoziție cremoasă.
Imaginea 1
- Pasul 2
Cântărim și adăugăm brânza dulce, o încorporăm bine în compoziție cu ajutorul telului.
Imaginea 2
- Pasul 3
După ce brânza a fost bine încorporată, adăugăm iaurtul (sau putem pune kefir), treptat în timp ce omogenizăm bine compoziția cu telul.
Imaginea 3
- Pasul 4
Cernem făina, o amestecăm cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu, apoi o adăugăm în bolul cu compoziția umedă. Schimbăm telul cu o spatulă de silicon, iar cu ajutorul acesteia, încorporăm bine componentele uscate în componentele umede, având grijă să nu rămână cocoloașe de făină.
Imaginea 4
- Pasul 5
După integrarea totală a făinii în compoziție, adăugăm extract de vanilie (eu am pus circa 2 linguri). Dacă nu aveți extract de vanilie, puteți pune esență de vanilie sau coajă rasă de portocală / lămâie.
Imaginea 5
- Pasul 6
Într-o tavă cu dimensiunile de 33/39cm, am pus o hârtie de copt, apoi turnăm compoziția obținută inițial și o nivelăm uniform în toată tava, cu spatula.
Imaginea 6
- Pasul 7
Peste compoziția din tavă, punem vișine congelate (sau proaspete), fără sâmburi. Atunci când folosim vișine congelate, nu trebuie decongelate înainte de a fi puse în compoziție.
Imaginea 7
- Pasul 8
Punem tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru circa 35 minute (sau până când trece testul cu scobitoarea și este rumenită frumos).
Imaginea 8
- Pasul 9
După răcire, o tăiem în cuburi și o servim alături de o cană cu ceai sau lapte cald.
Imaginea 9