Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput, tapetam o formă de tort, cu margini detașabile, cu folie alimentară. Eu am folosit o formă dreptunghiulara cu dimensiuni de 28/18cm. Desfacem cutia cu compot de pere, scurgem bine zeama intr-un bol.
Imaginea 1
- Pasul 2
Desfacem pachetul cu piscoturi si luam câte unul, il scufundăm pentru 3 secunde în zeama de la compot, apoi îl așezăm în tavă talentată cu folie alimentară. Procedăm în acest mod până completăm primul strat , pe toată suprafața tavii.
Imaginea 2
- Pasul 3
Hidratam plicul de gelatina, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Punem fructele de pădure congelate intr-un vas pe foc împreună cu 3-4 linguri de zahăr și le amestecăm din când în când . Lăsăm fructele sa fiarbă circa 7-8 minute.
Imaginea 3
- Pasul 4
Oprim focul si adăugăm gelatina hidratată. Amestecăm bine până ce toată gelatina este topită complet. Nu fierbem gelatina! Lăsăm fructele așa pana ajung la temperatura camerei.
Imaginea 4
- Pasul 5
Batem smantana pentru frișcă și o incorporam in fructele de pădure. Eu folosesc smântână pentru frișcă ambalată la 200ml ca sa nu ramana cutia desfăcută prin frigider. Încercați să folosiți smântână naturală, nicidecum vegetală.
Imaginea 5
- Pasul 6
După ce am omogenizare bine, turnăm cu grija crema peste stratul de piscoturi insiropate, puse în tavă. Nivelam crema si punem tavă la frigider până pregătim următoarea crema.
Imaginea 6
- Pasul 7
Într-un bol de inox am pus ciocolată albă împreună cu 200ml smântână pentru frișcă pe baie de abur si am lasat pana la topire ( baie de abur, adică bolul de inox pus peste un vas în care fierbe apa, fără ca acesta să atingă apa ce fierbe).
Imaginea 7
- Pasul 8
Când ciocolată alba este topită, oprim focul si cu grijă scoatem bolul din vasul inițial. Peste amestec punem gelatina hidratată anterior si omogenizam bine, apoi lăsăm amestecul sa ajunga la temperatura camerei .
Imaginea 8
- Pasul 9
Batem smantana pentru frișcă și o adăugăm treptat în amestecul de ciocolată alba.
Imaginea 9
- Pasul 10
Scoatem tavă din frigider, insiropăm din nou piscoturi si mai așezăm inca un strat în același mod ca la început.
Imaginea 10
- Pasul 11
Turnam crema cu ciocolată alba, în strat uniform si dăm tavă din nou la rece în frigider .
Imaginea 11
- Pasul 12
După circa 30 de minute de stat la rece putem sa adăugăm fructele taiate, după imaginația fiecăruia. Din loc înec eu am pus cireșe confiate.
Imaginea 12
- Pasul 13
Deasupra fructelor am pregatit un plic de tort gelee, pus fierbinte. Apoi am dat totul la rece pentru inca 3 ore.
Imaginea 13
- Pasul 14
După ce a stat la rece, îndepărtăm marginile tavii, apoi folia alimentară și putem servi felii savuroase din acest desert. Mai multe detalii găsiți si in descrierea de mai jos.
Imaginea 14