Pasi
- Pasul 1
Pentru început, punem brânză proaspătă de vaci intr-un bol curat și adăugăm zahărul, oul și coaja de portocală. Dacă nu vrem / avem coajă de portocală , putem pune vanilie sau zahar vanilat.
Imaginea 1
- Pasul 2
Omogenizam bine cu ajutorul unei spatule sau cu o lingură de lemn. Cântărim, cernem și adăugăm făina împreună cu praful de copt și încorporăm cu grijă. Cantitatea de făină poate varia in funcție de umiditatea branzei de vaci.
Imaginea 2
- Pasul 3
Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare dar nici sa se mai lipească de vas. Formăm o bilă de aluat pe care o lăsăm să se odihnească 10-15 minute.
Imaginea 3
- Pasul 4
Dupa acest timp, formăm bile potrivite ca mărime, din aluat, le aplatizam usor cu degetele și le punem pe toate pe o farfurie sau un blat de lemn presărat cu faină.
Imaginea 4
- Pasul 5
Imtr-o tigaie punem ulei și lăsăm să se încingă . Punem papanașii formați anterior și îi lăsăm să se prajească la foc mediu, pe ambele părți . Dacă focul este prea mare, vîr fi prăjiți la suprafață și cruzi în interior.
Imaginea 5
- Pasul 6
Când sunt gata, ii scoatem pe o hârtie absorbantă, apoi pot fi serviți simpli sau cu smântână , dulceață , zahar pudră etc.
Imaginea 6