Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Pachețele fragede cu umplutură de mere

Pachețele fragede cu mere am făcut astăzi. Ideea mi-a venit în urma unei discuții cu prietena mea. Așadar, rapid le-am executat. Au ieși tare bune și frumoase. Sunt o alternativă la plăcinta/prăjitura cu mere. Acestea pot fi luate ușor la pachet, sunt ușor de ținut în mână. Așadar, le putem lua la drum, la picnic în aer liber, sau să le ducem când mergem în vizită (să nu mergem cu mâna goală).

Sunt tare fragede și bune. Formă o puteti schimba daca nu aveți această presă pe care am folosit-o eu.

 

Este foarte practică o astfel de presă. Puteti face tot felul de pachetele / coltunași,  cu umpluturi diverse, dulci sau sarate.

Deasupra pachetelelor, înainte de coacere eu am presărat fulgi de migdale si zahar brun. Astfel, la final, aluatul fraged se îmbină perfect cu umplutura suculentă și cu migdalele crocante si usor rumene. Este combinația perfectă.

Unde găsim fulgi de migdale, de calitate și la preț  bun?? AICI! Eu de aici îmi comand!

Din această cantitate mie mi-au iesit 18 bucăți dar daca aveti familie numeroasă,  va recomand sa dublati cantitățile.  Sunt atât de bune,  sigur se vor termina rapid.

Pot fi transportate ușor,  sunt gata portionate ( față de plăcintă clasică cu mere) și nu sunt greu de facut. Îi puteti implica si pe cei mici în pregătirea lor.

Merele sunt foarte sănătoase și le consumăm des. Iar atunci când apare monotonia în alimentația noastră,  trebuie să căutăm soluții.  Eu tot improvizez si fac diverse combinații,  astfel încât mâncarea sa se repete la un interval mai lung. Chiar dacă folosesc, în mare parte, aceleași ingrediente, mereu fac în așa fel încât să rezulte un preparat nou.

În pregătirea lor, nu va zgârciți sa puneti puțină umplutură.  În timpul coptului nu mi s-a desfăcut nici măcar un pachețel sa iasa compoziția.  Este un aluat foarte bun.

Merele eu le-am tăiat cuburi, dar le puteți da pe razatoarea mare sau pot fi taiate fâși. Cum va place mai mult.

Dacă totuși optati pentru o prăjitură clasică cu mere,  va las aici o rețetă delicioasă,  dintr-un caiet vechi de retete.

Prăjitură cu foi fragede și mere

 


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 300g făină
  • un praf de sare
  • 20g zahăr pudră
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 50g smântână
  • Pentru umplutură
  • 300g mere curățate
  • 60g zahăr
  • scorțișoară
  • 1-2 linguri griș
  • Pentru deasupra
  • un gălbenuș
  • fulgi de migdale
  • zahăr brun

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început, pregătim aluatul fraged. Astfel, punem într-un bol făina cernută, un praf de sare și zahărul pudră iar cu o lingură le amestecăm puțin. Adăugăm untul rece, apoi cu degetele încorporăm untul în făină rapid, obținând o textură nisipoasă.

  • Pasul 2

    Punem oul întreg și îl încorporăm cât de bine putem.

  • Pasul 3

    Adăugăm smântâna (eu am folosit smântână grasă, de 25%) și frământăm până obținem un aluat ce nu se mai lipește de pereții vasului. Nu trebuie frământat foarte mult, 2-3 minute este suficient.

  • Pasul 4

    Aluatul obținut îl acoperim cu o folie alimentară și îl punem la rece în frigider pentru circa 30-40 minute.

  • Pasul 5

    Cât timp aluatul stă la frigider, noi pregătim umplutura de mere. Spălăm merele, le curățăm de coajă și de cotoare, apoi le tăiem cubulețe. Dacă nu ne plac merele tăiate cuburi, le putem da pe răzătoarea mare. Eu prefer prima variantă la aceste pachețele. Merele le-am cântârit după ce au fost tăiate, iar umplutura mi-a ajuns la fix pentru cele 18 pachețele făcute.

  • Pasul 6

    Într-o cratiță, punem merele tăiate (sau rase), zahărul și scorțișoara la foc, amestecând ușor cu o lingură. Le lăsăm pe foc pentru circa 4-5 minute. Nu trebuie să fie foarte moi, doar ușor gătite.

  • Pasul 7

    La final punem grișul, amestecăm și oprim focul. Lăsăm compoziția astfel pregătită să se răcească până începem să pregătim pachețelele.

  • Pasul 8

    După ce aluatul a stat la rece, îl scoatem pe un blat presărat cu faină.

  • Pasul 9

    Întindem aluatul cu un sucitor într-o foaie subțire.

  • Pasul 10

    Decupăm marginile, apoi tăiem aluatul în bucăți, în funcție de mărimea formei utilizate. Dacă nu avem o presă pentru colțunași, putem decupa cercuri / pătrate pe care le pliem după ce am pus umplutura și presăm bine marginile.

  • Pasul 11

    Luăm pe rând câte o bucată de aluat întins, îl punem în formă, apoi punem din umplutura pregătită.

  • Pasul 12

    Strângem forma bine astfel încât, marginile să fie bine lipite.

  • Pasul 13

    Punem pachețelele formate, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce le-am format pe toate, cu o pensulă le ungem cu gălbenuș de ou.

  • Pasul 14

    Presărăm deasupra fulgi de migdale și puțin zahăr brun și le introducem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru circa 35 minute, până se rumenesc frumos.

    De aici eu îmi comand fulgi de migdale (și nu numai), de calitate și la un preț bun!

  • Pasul 15

    Când sunt gata, le scoatem și le lăsăm să se răcească puțin, apoi le putem servi. Poftă bună va doresc!


Tag-uri reteta: aluat, fraged, mere, scortisoara, unt
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 18 bucăți
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: mai 21, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Gofre cu smântână și cașcaval
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14182

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.