Pasi
- Pasul 1
Pentru început, pregătim aluatul fraged. Astfel, punem într-un bol făina cernută, un praf de sare și zahărul pudră iar cu o lingură le amestecăm puțin. Adăugăm untul rece, apoi cu degetele încorporăm untul în făină rapid, obținând o textură nisipoasă.
- Pasul 2
Punem oul întreg și îl încorporăm cât de bine putem.
- Pasul 3
Adăugăm smântâna (eu am folosit smântână grasă, de 25%) și frământăm până obținem un aluat ce nu se mai lipește de pereții vasului. Nu trebuie frământat foarte mult, 2-3 minute este suficient.
- Pasul 4
Aluatul obținut îl acoperim cu o folie alimentară și îl punem la rece în frigider pentru circa 30-40 minute.
- Pasul 5
Cât timp aluatul stă la frigider, noi pregătim umplutura de mere. Spălăm merele, le curățăm de coajă și de cotoare, apoi le tăiem cubulețe. Dacă nu ne plac merele tăiate cuburi, le putem da pe răzătoarea mare. Eu prefer prima variantă la aceste pachețele. Merele le-am cântârit după ce au fost tăiate, iar umplutura mi-a ajuns la fix pentru cele 18 pachețele făcute.
- Pasul 6
Într-o cratiță, punem merele tăiate (sau rase), zahărul și scorțișoara la foc, amestecând ușor cu o lingură. Le lăsăm pe foc pentru circa 4-5 minute. Nu trebuie să fie foarte moi, doar ușor gătite.
- Pasul 7
La final punem grișul, amestecăm și oprim focul. Lăsăm compoziția astfel pregătită să se răcească până începem să pregătim pachețelele.
- Pasul 8
După ce aluatul a stat la rece, îl scoatem pe un blat presărat cu faină.
- Pasul 9
Întindem aluatul cu un sucitor într-o foaie subțire.
- Pasul 10
Decupăm marginile, apoi tăiem aluatul în bucăți, în funcție de mărimea formei utilizate. Dacă nu avem o presă pentru colțunași, putem decupa cercuri / pătrate pe care le pliem după ce am pus umplutura și presăm bine marginile.
- Pasul 11
Luăm pe rând câte o bucată de aluat întins, îl punem în formă, apoi punem din umplutura pregătită.
- Pasul 12
Strângem forma bine astfel încât, marginile să fie bine lipite.
- Pasul 13
Punem pachețelele formate, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce le-am format pe toate, cu o pensulă le ungem cu gălbenuș de ou.
- Pasul 14
Presărăm deasupra fulgi de migdale și puțin zahăr brun și le introducem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru circa 35 minute, până se rumenesc frumos.
De aici eu îmi comand fulgi de migdale (și nu numai), de calitate și la un preț bun!
- Pasul 15
Când sunt gata, le scoatem și le lăsăm să se răcească puțin, apoi le putem servi. Poftă bună va doresc!