Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imagine
  • Galerie

Muraturi în saramură

Mereu mi-au placut sa mănânc muraturi în saramură, fie la butoi , fie puse în borcane mari. Cu cat sunt mai multe feluri cu atat gustul este mai bun. Reteta e simplă, asa le punea mama acasa si asa le pun si eu. Nu trece nici un an să nu pun aceste muraturi în saramură în cămara mea.

Pentru murături trebuie să alegem legumele sănătoase, proaspete, fără pete. Toate trbuiesc bine spălate. Castraveții  este bine sa stea 2-3 ore în apă rece, sa se hidrateze. Dacă sunt veșteji și nu au stat în apă, vor absorbi din saramura pusă de noi. Astfel, ne vom trezi cu o parte goală în borcane/bidoane, loc unde o să apară mucegaiul. La varză, trebuie să desprindeți primele rânduri de frunze ca nu cumva acolo să fie ascuns un melc sau insecte. Hreanul are rol foarte important pentru că mernține murăturile tari, ferme. Eu pun mereu mărar uscat și frunze de țelină proaspete. Voi puteți adăuga și alte verdețuri, dacă vă plac.

Eu ador legumele murate. Aprroape toate legumele. Favoritul meuu este pepenele roșu murat. Mereu iau și pun pepeni roșii între murături. Mereu aleg pepeni care sa aibăă miezul roșu, nu pe cei mici, cât pumnul. Sunt delicioși lăngă orice preparat din carne, dar nu numai. Cât de bună este iarna o mâncărică de caartoofi (cu sau fără carne) cu niște murături adortate lângă? Deliciu!


Ingrediente

  • Legume cat mai diverse:
  • Castraveti
  • Gogonele
  • Pepeni
  • Varza roșie
  • Telina
  • Morcov
  • Conopida
  • Usturoi
  • Ceapă
  • Hrean
  • Condimente:
  • Boabe de muștar
  • Piper boabe
  • Foi de dafin
  • Coriandru
  • Marar uscat, etc
  • Pentru saramura:
  • 25g sare fara iod la fiecare litru de apă

Pasi

  • Pasul 1

    Alegem legumele cat mai proaspete, fara pete, le spălăm bine si le tăiem pe cele care trebuie ( varza, conopida, etc) în bucăți nu foarte mici. Mie imi place sa combin cât mai multe feluri de legume. Imaginea 1

  • Pasul 2

      În vasul în care vom pune muraturile așezăm condimente, felii de hrean, morcov, frunze de telina. Eu pun multe condimente pentru că imi place savoarea pe care o capătă murăturile dar și saramura acestora, după un timp. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Așezăm muraturile cat mai divers astfel încăt atunci când scoatem din ele să avem posibilitatea de a lua ușor din fiecare sortiment. Printre ele avem grija sa punem bucăți de hrean. Important: daca puneti pepeni întregi, aceștia trebuiesc intepati cu o frigaruieîn 3-4 locuri. Imaginea 3

  • Pasul 4

    După ce am umplut vasul cu muraturile dorite, deasupra le fixăm cu hrean si cozi de marar uscat astfel încât să nu se ridice deasupra. Mai presărăm condimente si pregătim saramura.
    Fierbem apa si o lăsăm să se răcească. La fiecare litru de apa punem 25g ( o lingura) de sare fara iod, amestecăm bine si adăugăm peste muraturi.
    Punem vasul cu muraturi în saramură în cămară si in aproximativ 2-3 saptamani ( in functie de temperatura) vor fi gata de consum. Imaginea 4


Tag-uri reteta: acrituri, asortate, ca la mama acasa, legume, muraturi, saramura
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Conserve
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: mai 23, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Dulceață din petale de trandafiri
  • Pesto din leurdă
  • Ketchup de casă, fin și delicios
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39787

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21339

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20596

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18714

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18406

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18302

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17557

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    16090

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.