Mâncărică de fasole galbenă cu ciuperci și usturoi verde
Mâncărică de fasole galbenă cu ciuperci și usturoi verde, pare o combinație inedită, nu? Dar vă garantez că este delicioasă. A fost o combinație de moment dar a avut mare succes.
De regula, gătesc fasole pastai simplă, cu usturoi. Astăzi am vrut să schimb ceva si am adaugat ciuperci. A iesit extraordinar de bun. De fapt, gătesc si ciuperci pe cu usturoi. Acum, ciupercile impreuna cu fasolea verde, si-au combinat gustul si a rezultat un preparat deosebit.
Dacă doriți să faceți această mâncare în varianta de post, găsiți acum pe piața o serie de produse vegetale care să înlocuiască smântâna naturală.
Puteti să o folositi drept garnitură lângă diverse preparate din carne dar, poate fi consumată si separat, alături de mămăligă caldă. Este atat de bună .
Eu gătesc des ciuperci sub diferite forme : ciorba ( ciorba falsă de burtă), tocăniță , sote , cu smântână , salata, etc. Sunt absolut delicioase si foarte sățioase. Iar în perioada postului, reprezintă o sursă importantă se proteine.
Fasolea galbenă, atunci când este proaspătă, tânăra si fără „ațe” este cea mai gustoasă . Si acest tip de fasole il gătesc sub diverse moduri: supe, sote, mâncărică ,etc. Se gătesc rapid si sunt tare gustoase.
Pasi
- Pasul 1
Călim ceapa puțin în uleiul încins. Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm ciupercile proaspete, curățate și tăiate. Imaginea 2
- Pasul 3
Punem usturoiul verde tocat și amestecăm des ca să se călească toate.Imaginea 3
- Pasul 4
După circa 5-7 minute, adăugăm fasolea galbenă curățată, spălată li tăiată.Imaginea 4
- Pasul 5
Adăugăm jumătate de cană de apă, punem capacul și lăsăm 10 minute să fiarbă.Imaginea 5
- Pasul 6
Când apa a scăzut, fasolea a fiert, adăugăm smântâna și amestecăm.Imaginea 6
- Pasul 7
Lăsam 1-2 minute sa fiarbă împreuna, punem mărarul tocat, punem sare și piper după gust și oprim focul.Imaginea 7
- Pasul 8
Putem servi acest fel ca și garnitură, sau simplu alături de o salată.Imaginea 8