Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imagine
  • Galerie

Mâncărică de fasole galbenă cu ciuperci și usturoi verde

Mâncărică de fasole galbenă cu ciuperci și usturoi verde, pare o combinație inedită, nu? Dar vă garantez că este delicioasă. A fost o combinație de moment dar a avut mare succes.

De regula, gătesc fasole pastai simplă, cu usturoi. Astăzi am vrut să schimb ceva si am adaugat ciuperci. A iesit extraordinar de bun. De fapt, gătesc si ciuperci pe cu usturoi. Acum, ciupercile impreuna cu fasolea verde, si-au combinat gustul si a rezultat un preparat deosebit.

Dacă doriți să faceți această mâncare în varianta de post, găsiți acum pe piața o serie de produse vegetale care să înlocuiască smântâna naturală.

Puteti să o folositi drept garnitură lângă diverse preparate din carne dar, poate fi consumată si separat, alături de mămăligă caldă.  Este atat de bună .

Eu gătesc des ciuperci sub diferite forme : ciorba ( ciorba falsă de burtă), tocăniță , sote , cu smântână , salata, etc. Sunt absolut delicioase si foarte sățioase.  Iar în perioada postului, reprezintă o sursă importantă se proteine.

Fasolea galbenă,  atunci când este proaspătă,  tânăra si fără “ațe” este cea mai gustoasă . Si acest tip de fasole il gătesc sub diverse moduri: supe,  sote, mâncărică ,etc. Se gătesc rapid si sunt tare gustoase.


Ingrediente

  • 2linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 250g ciuperci albe
  • 500g fasole galbenă proaspătă
  • 1 legătură usturoi verde
  • 100ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper

Pasi

  • Pasul 1

    Călim ceapa puțin în uleiul încins. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm ciupercile proaspete, curățate și tăiate. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem usturoiul verde tocat și amestecăm des ca să se călească toate.Imaginea 3

  • Pasul 4

    După circa 5-7 minute, adăugăm fasolea galbenă curățată, spălată li tăiată.Imaginea 4

  • Pasul 5

    Adăugăm jumătate de cană de apă, punem capacul și lăsăm 10 minute să fiarbă.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Când apa a scăzut, fasolea a fiert, adăugăm smântâna și amestecăm.Imaginea 6

  • Pasul 7

    Lăsam 1-2 minute sa fiarbă împreuna, punem mărarul tocat, punem sare și piper după gust și oprim focul.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Putem servi acest fel ca și garnitură, sau simplu alături de o salată.Imaginea 8


Tag-uri reteta: ciuperci, de post, fasole, Usturoi
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 4
  • Categorie: Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Pesto din leurdă
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39787

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21339

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20596

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18714

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18406

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18302

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17557

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    16090

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.