Mâncare de vinete cu roșii

Mâncare de vinete cu roșii am pregătit astăzi. A început deja postul așa că acest gen de preparat este binevenit. Vinete proaspete găsim în tot timpul anului, așa că putem pregăti oricand această mâncare delicioasă.
Este un preparat simplu dar foarte gustos. Nu se pregătește greu si este bun atât cald cat si rece. În plus, pe perioada postului ne ajută să ne diversificăm meniul, astfel încât să nu devină totul monoton. Cel puțin, în perioadele în care eu țineam integral posturile, cea mai mare problema pentru mine, era monotonia din farfurie. Mereu cartofi, fasole, mazăre, etc. Acum e mult mai simplu de trecut peste această perioadă. Găsim peste tot cașcaval vegetal, naut, linte, etc. Nu mai zic de o serie de “lactate” vegetale cu care putem pregăti chiar si deserturi delicioase. Important este să folosim în preparatele noastre o gama cat mai largă de fructe si legume.
Eu am pregatit doar dintr-o singură vânătă si au rezultat 2 porții, dar daca sunteti mai mulți la masă sau vreti sa gătiți pentru 2 zile, multiplicați ingredientele. Sunt sigură că o sa va placă această mâncare de vinete . Si nu uitați, în perioada postului nu este important doar ceea ce mâncăm ci mai ales contează sa fim buni, să nu bârfim si să ne ajutăm aproapele. Iar dacă facem asta și înafară perioadelor de post, deja este mult mai bine. Va las aici si o rețetă delicioasă de negresă, pentru perioada postului, sau pentru cei cu intoleranta la ou și lactate.
Pasi
- Pasul 1
Această mâncare se pregătește rapid și ușor. Pentru inceput spălăm bine vânăta si curățăm putin /total de coajă, o tăiem cuburi si presăram sare peste acestea. Imaginea 1
- Pasul 2
Curățăm ceapă și usturoiul, le tăiem solzi apoi le punem în tigaia cu ulei încins pe foc pentru 2-3 minute. Imaginea 2
- Pasul 3
Apoi adăugăm vinetele taiate cuburi si le calim putin in ulei, amestecând continuu. Imaginea 3
- Pasul 4
Cand vinetele devin usor aurii, punem ardeiul taiat cuburi, apoi punem 1/2 cana de apă și acoperim tigaia cu un capac. Imaginea 4
- Pasul 5
Când apa pusă a scazut, adăugăm conserva cu roșii și încă puțină apă. Eu am avut rosii întregi si le-am mărunțit putin cu spatulă, direct in tigaie ( am vrut să nu fie prea marunte). Punem capacul din nou si lăsăm să mai fiarbă 5 minute. Imaginea 5
- Pasul 6
La final potrivim gustul cu sare, piper si pătrunjel. Amestecăm usor, punem capacul și oprim focul. Imaginea 6
- Pasul 7
Mâncarea noastră de vinete este gata. Pofta buna sa aveti! Imaginea 7