Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imagine
  • Galerie

Mâncare de vinete cu roșii

Mâncare de vinete cu roșii am pregătit astăzi.  A început deja postul așa că acest gen de preparat este binevenit. Vinete proaspete găsim în tot timpul anului,  așa că putem pregăti oricand această mâncare delicioasă.

Este un preparat simplu dar  foarte gustos. Nu se pregătește greu si este bun atât cald cat si rece. În plus, pe perioada postului ne ajută să ne diversificăm meniul,  astfel încât să nu devină totul monoton. Cel puțin, în perioadele în care eu țineam integral posturile, cea mai mare problema pentru mine, era monotonia din farfurie. Mereu cartofi, fasole, mazăre,  etc. Acum e mult mai simplu de trecut peste această perioadă.  Găsim peste tot cașcaval vegetal, naut, linte, etc. Nu mai zic de o serie de “lactate” vegetale cu care putem pregăti chiar si deserturi delicioase. Important este să folosim în preparatele noastre o gama cat mai largă de fructe si legume.

Eu am pregatit doar dintr-o singură vânătă si au rezultat 2 porții,  dar daca sunteti mai mulți la masă sau vreti sa gătiți pentru 2 zile, multiplicați ingredientele. Sunt sigură că o sa va placă această mâncare de vinete .  Si nu uitați,  în perioada postului nu este important doar ceea ce mâncăm ci mai ales contează sa fim buni, să nu bârfim si să ne ajutăm aproapele. Iar dacă facem asta și înafară perioadelor de post, deja este mult mai bine. Va las aici si o rețetă delicioasă de negresă,  pentru perioada postului, sau pentru cei cu intoleranta la ou și lactate.

Negresa cu alune și gem de prune


Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 2-3 cepe
  • Usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 50ml ulei
  • 1 cutie roșii în suc propriu
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel

Pasi

  • Pasul 1

    Această mâncare se pregătește rapid și  ușor.  Pentru inceput spălăm bine vânăta si curățăm putin /total de coajă,  o tăiem cuburi  si presăram sare peste acestea.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Curățăm ceapă și usturoiul, le tăiem solzi apoi le punem în tigaia cu ulei încins pe foc pentru 2-3 minute.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Apoi adăugăm vinetele taiate cuburi si le calim putin in ulei, amestecând continuu.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Cand vinetele devin usor aurii, punem ardeiul taiat cuburi, apoi  punem 1/2 cana de apă și acoperim tigaia cu un capac.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Când apa pusă a scazut, adăugăm conserva cu roșii și încă  puțină  apă.  Eu am avut rosii întregi si le-am mărunțit putin cu spatulă, direct in tigaie ( am vrut să nu fie prea marunte). Punem capacul din nou si lăsăm să mai fiarbă 5 minute.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    La final potrivim gustul cu sare, piper si pătrunjel.  Amestecăm usor, punem capacul și oprim focul.   Imaginea 6

  • Pasul 7

    Mâncarea noastră de vinete este gata. Pofta buna sa aveti!  Imaginea 7


Tag-uri reteta: ardei, ceapa, de post, rosii, Usturoi, vinete
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 2
  • Categorie: Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 4, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Vafe cu mere, banane și nucă de cocos
  • Turte coapte în tigaie (de post)
  • Vafe sărate cu cascaval și legume
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.