Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imagine
  • Galerie

Mâncare de vinete cu roșii

Mâncare de vinete cu roșii am pregătit astăzi.  A început deja postul așa că acest gen de preparat este binevenit. Vinete proaspete găsim în tot timpul anului,  așa că putem pregăti oricand această mâncare delicioasă.

Este un preparat simplu dar  foarte gustos. Nu se pregătește greu si este bun atât cald cat si rece. În plus, pe perioada postului ne ajută să ne diversificăm meniul,  astfel încât să nu devină totul monoton. Cel puțin, în perioadele în care eu țineam integral posturile, cea mai mare problema pentru mine, era monotonia din farfurie. Mereu cartofi, fasole, mazăre,  etc. Acum e mult mai simplu de trecut peste această perioadă.  Găsim peste tot cașcaval vegetal, naut, linte, etc. Nu mai zic de o serie de “lactate” vegetale cu care putem pregăti chiar si deserturi delicioase. Important este să folosim în preparatele noastre o gama cat mai largă de fructe si legume.

Eu am pregatit doar dintr-o singură vânătă si au rezultat 2 porții,  dar daca sunteti mai mulți la masă sau vreti sa gătiți pentru 2 zile, multiplicați ingredientele. Sunt sigură că o sa va placă această mâncare de vinete .  Si nu uitați,  în perioada postului nu este important doar ceea ce mâncăm ci mai ales contează sa fim buni, să nu bârfim si să ne ajutăm aproapele. Iar dacă facem asta și înafară perioadelor de post, deja este mult mai bine. Va las aici si o rețetă delicioasă de negresă,  pentru perioada postului, sau pentru cei cu intoleranta la ou și lactate.

Negresa cu alune și gem de prune


Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 2-3 cepe
  • Usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 50ml ulei
  • 1 cutie roșii în suc propriu
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel

Pasi

  • Pasul 1

    Această mâncare se pregătește rapid și  ușor.  Pentru inceput spălăm bine vânăta si curățăm putin /total de coajă,  o tăiem cuburi  si presăram sare peste acestea.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Curățăm ceapă și usturoiul, le tăiem solzi apoi le punem în tigaia cu ulei încins pe foc pentru 2-3 minute.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Apoi adăugăm vinetele taiate cuburi si le calim putin in ulei, amestecând continuu.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Cand vinetele devin usor aurii, punem ardeiul taiat cuburi, apoi  punem 1/2 cana de apă și acoperim tigaia cu un capac.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Când apa pusă a scazut, adăugăm conserva cu roșii și încă  puțină  apă.  Eu am avut rosii întregi si le-am mărunțit putin cu spatulă, direct in tigaie ( am vrut să nu fie prea marunte). Punem capacul din nou si lăsăm să mai fiarbă 5 minute.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    La final potrivim gustul cu sare, piper si pătrunjel.  Amestecăm usor, punem capacul și oprim focul.   Imaginea 6

  • Pasul 7

    Mâncarea noastră de vinete este gata. Pofta buna sa aveti!  Imaginea 7


Tag-uri reteta: ardei, ceapa, de post, rosii, Usturoi, vinete
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 2
  • Categorie: Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 4, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Cuburi din legume pentru mâncare delicioasă
  • Tocăniță cu ardei copt și smântână
  • Pesto din leurdă
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56382

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35965

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23534

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23222

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21604

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21294

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19557

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18543

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version