Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imagine
  • Galerie

După cum știți, sunt adepta mancărurilor gustoase ce se gătesc rapid iar azi am gătit fasole galbenă cu ciuperci. Este o mâncare care se face rapid, este gustoasă si poate constitui un fel de baza la masă sau o putem utiliza drept garnitură alături de o friptură, de exemplu. Eu ador această fasole și de aceea vară îmi pun mereu și în congelator, iar iarna o pregătesc în același mod. Dacă doriți să o pregătiti pentru zilele de post, nu puneți smântâna ci doar faina desfăcută cu puțină apa (pentru a conferi cremozitate preparatului nostru). Puteți adăuga și alte condimente, în funcție de preferințele voastre, eu una iubesc aroma simpla a preparatului și gustul puternic de usturoi.


Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei
  • 300g ciuperci pleurotus
  • 500g fasole galbenă pasta
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură smântâna
  • 1 linguriță făină
  • Marar verde

Pasi

  • Pasul 1

    Curățăm ceapa, o tăiem cuburi și o călim în ulei. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm ciupercile curățate și taiate. Le lăsăm 2 minute sa se soteze cu ceapa. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem fasole galbenă spălată și ruptă în bucăți mai mici peste ciuperci și ceapă. Adăugăm 1/2 cană de apa, punem capacul si lăsăm să fiarbă. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Cand apa a scazut, punem usturoiul tăiat mărunt, potrivim de sare si daca dorim putem pune piper. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Intr-un bol amestecăm smantana cu faina si putina apa. Imaginea 6

    –

    – Adăugăm amestecul peste fasole, amestecăm si mai lăsăm 2 minute pe foc.Imaginea 7

  • Pasul 6

    Punem marar tocat, amestecăm si oprim focul. Imaginea 7

  • Pasul 7

    Mâncarea de fasole galbenă cu ciuperci este gata. Va doresc pofta Buna! Imaginea 8


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Pesto din leurdă
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Tocăniță rapidă cu ciuperci de pădure
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39649

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21333

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20581

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18564

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18380

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18297

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17554

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    15973

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.