Gofre cu smântână și cașcaval
Gofre cu smântână și cașcaval nu am mai făcut până acum. Cum am ajuns la ele?? Va povestesc 🙂 Știți cu toții că suntem în perioada stării de alertă, perioadă în care, atât școlarii cât și preșcolarii nu merg în unitățile de învățământ, ci stau acasă. Este perioada când se face *Școala online*! Vă veți întreba poate, ce treabă are cu rețeta de azi? Păi are! Eu sunt cadru didactic, așadar trebuie să fac zilnic ore online cu elevii mei. Doar că, în același timp, trebuie să am grijă și de propriul copil, un preșcolar de aproape 6 ani. Cum vine asta? Păi, cu elevii fac ore după un anumit orar (care de cele mai multe ori nu este respectat, primesc mesaje cu și la ora 23 de la elevi), orar pe care eu, ca și profesor, trebuie să îl respect. Doar că, în acel timp și copilul meu are nevoie de mine. Așadar, în pauzele de cinci sau 10 minute dintre ore, trebuie să îi fac și lui mâncare, să îl schimb, etc. Așa caut soluții de pregătit masa în maxim 10 minute.
Rețeta de azi se face foarte repede, în 10 minute este totul gata. Așa, copilul meu poate mânca ceva cald la micul dejun, chiar dacă eu nu am mult timp la dispoziție. De regulă fac vafe / gofre dulci, dar parcă merg mai bine, dimineața, cele sărate.
De ce e bine să avem un aparat pentru făcut vafe?
Dacă încă nu aveți un aparat pentru copt aceste vafe, vă recomand să vă achiziționați unul. Este foarte practic, puteți face multe variante, dulci sau sărate și foarte important, nu trebuie ulei (ele se coc, nu se prăjesc). Așa, mâncăm mai sănătos, diversificat și gustos.
Aici puteți găsi aparate pentru vafe, la prețuri bune.
În cele de azi, eu am pus doar cașcaval. Au ieșit, moi și pufoase. Dacă doriți, puteți adăuga și puțină șuncă tăiată mărunt, mărar, telemea, etc. Le puteți personaliza după bunul plac.
Mai jos vă las și alte rețete delicioase de vafe, dulci sau sărate:
Pasi
- Pasul 1
După cum vă spuneam în descrierea rețetei, aceste vafe se fac foarte rapid. În 10 minute le putem pune deja pe masă, fiind gata de servit. Așadar, punem în priză aparatul electric pentru copt vafe. Cât timp acesta se încălzește, noi pregătim compoziția. Într0un bol punem 2 ouă cu puțină sare (opțional puteți pune și piper), iar cu un tel le omogenizăm foarte bine. Din aceste cantități vor rezulta patru vafe, asta ca să vă puteți calcula numarul de vafe pe care doriți să îl faceți.
- Pasul 2
Cântărim și punem smântâna peste ouă (eu am folosit smântână de 25% grăsime), apoi omogenizăm bine cu telul.
- Pasul 3
Radem pe răzătoarea mare cașcavalul, îl adăugăm în bol și îl amestecam. Acum putem renunța la tel în favoarea unei linguri sau a unei spatule.
- Pasul 4
Amestecăm făina cu praful de copt și le punem în bol. Încorporăm cu grijă, astfel încât să nu se formeze cocoloașe de făină. În acest moment, compoziția pentru vafe este gata, aparatul pregătit.
- Pasul 5
Punem câte un sfert din compoziție în fiecare locaș pentru coacerea vafelor, nivelăm ușor și punem capacul aparatului.
- Pasul 6
După câteva minute (aparatul meu are un bec verde ce se aprinde când vafele sunt gata), le scoatem și le îndepărtăm marginile inestetice.
- Pasul 7
Vafele astfel coapte sunt gata de servire alături de o cană de lapte sau iaurt. Vă veți convinge singuri cât sunt de bune.