Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imaginea 20
  • Imaginea 21
  • Imagine
  • Galerie

 

Din categoria dulcețurilor inedite, astăzi vă arăt cum se face această dulceață din petale de mac sălbatic. De ceva vreme, soțul meu, iubitor al prăjiturilor cu mac, m-a tot ”bătut” la cap să îi fac dulceață din petale de mac sălbatic iar într-un final ma-m decis și am făcut.
După foarte multă muncă și migală a ieșit o dulceață fină, cu un gust intens de mac. O delicatesă.
Am strâns florile petală cu petală, uneori și cu copilul în brațe, le-am manevrat cu grijă, am pierdut mult timp pe lângă ele dar la final rezultatul a fost pe măsură. Nu vă apucați de această dulceață decât atunci când aveți timp și răbdare la dispoziție.

Este o dulceață delicată,  fină.  Mie imi place tare mult, iar cei ce au gustat au fost încântați.  Merita încercată macar o dată în viață.

Aici gasiți un set de oale foarte bun la 70% reducere

Nu săriti peste etape, nu va grăbiți. Eu am detaliat totul astfel încât să fie ușor de înțeles! Sper ca am si reusit asta. Important este să faceți totul cu calm și răbdare. De la culesul delicatelor petale de mac si până la așezarea bircanelor cu dulceață,  în cămară.  Nu veti regreta!

Dacă vă plac portocalele ( cu sucul lor am aromat si această dulceață din petale de mac sălbatic), va las aici sa încercați o rețetă parfumată de dulceață de portocale.

Coaja de portocală ne ajută în bucătărie.


Ingrediente

  • 450 g petale de mac sălbatic
  • 2,2 kg zahăr
  • 1,2 l suc de portocale proaspăt stors
  • 200 ml zeamă de lămâie
  • arome ( păstaie de vanilie, anason stelat, etc)

Pasi

  • Pasul 1

    Punem sucul de portocale împreună cu zahărul la fiert. Adăugăm și condimente după preferință ( eu am pus vanilie și anason dar puteți pune batoane de scorțișoară, cardamon, etc) Imaginea 5

     

  • Pasul 2

    După ce am cules florile de mac sălbatic, cu grijă, luăm fiecare petală în parte și o scuturăm de insecte, stamine, etc. Imaginea 1

  • Pasul 3

    După ce au fost alese și scuturate una câte una, punem petalele într-o strecurătoare și le spălăm bine sub jet de apă rece. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Le scurgem bine presându-le cu mâna, apoi le punem într-un vas încăpător. Imaginea 4

    ––

    Stoarcem câteva lămâi (până obținem zeama de lămâie necesară), turnăm zeama peste petalele de mac curate, apoi cu mâna amestecam de câteva ori astfel încât zeama de lămâie sa ajungă bine peste tot. Imaginea 6

  • Pasul 5

    Când sucul de portocale a format împreună cu zahărul un sirop și a scăzut la jumătate față de cantitatea inițială, scurgem bine petalele de mac și le adăugăm peste sirop.Imaginea 7

  • Pasul 6

    Amestecăm bine și mai fierbem circa 20 de minute sau până la consistența dorită. Imaginea 7

  • Pasul 7

    Punem dulceața obținută în borcănele, punem capacele și le mai sterilizăm prin fierbere încă 15 minute. Imaginea 12

  • Pasul 8

    Așa a ieșit dulceața din petale de mac. Imaginea 17

     


Tag-uri reteta: Dulceata, mac, mac salbatic, porticale
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Conserve
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Cuburi din legume pentru mâncare delicioasă
  • Dulceață din petale de trandafiri
  • Pesto din leurdă
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version