Pasi
- Pasul 1
Punem sucul de portocale împreună cu zahărul la fiert. Adăugăm și condimente după preferință ( eu am pus vanilie și anason dar puteți pune batoane de scorțișoară, cardamon, etc)
Imaginea 5
- Pasul 2
După ce am cules florile de mac sălbatic, cu grijă, luăm fiecare petală în parte și o scuturăm de insecte, stamine, etc.
Imaginea 1
- Pasul 3
După ce au fost alese și scuturate una câte una, punem petalele într-o strecurătoare și le spălăm bine sub jet de apă rece.
Imaginea 3
- Pasul 4
Le scurgem bine presându-le cu mâna, apoi le punem într-un vas încăpător.
Imaginea 4
––
Stoarcem câteva lămâi (până obținem zeama de lămâie necesară), turnăm zeama peste petalele de mac curate, apoi cu mâna amestecam de câteva ori astfel încât zeama de lămâie sa ajungă bine peste tot.
Imaginea 6
- Pasul 5
Când sucul de portocale a format împreună cu zahărul un sirop și a scăzut la jumătate față de cantitatea inițială, scurgem bine petalele de mac și le adăugăm peste sirop.
Imaginea 7
- Pasul 6
Amestecăm bine și mai fierbem circa 20 de minute sau până la consistența dorită.
Imaginea 7
- Pasul 7
Punem dulceața obținută în borcănele, punem capacele și le mai sterilizăm prin fierbere încă 15 minute.
Imaginea 12
- Pasul 8
Așa a ieșit dulceața din petale de mac.
Imaginea 17