Pasi
- Pasul 1
Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi – începem să pregătim acest preparat gustos. Pentru inceput, crestăm feliile de cotlet, usor, cu cuțitul și presăram mix de condimente pentru carne de porc.
Imaginea 1
- Pasul 2
Stropim cu putin ulei si frecam bine cotletul cu condimentele adăugate. Presăram si câte putina sare pe fiecare felie . Lăsăm carnea asa pentru 10 minute.
Imaginea 2
- Pasul 3
Intr-o tigaie, punem la încins circa 3-4 linguri ulei, adăugăm cotletul și il lăsăm 2 minute pe fiecare parte.
Imaginea 3
- Pasul 4
Între timp curățăm ceapă și usturoiul, apoi le tocăm mărunt. După ce carnea a fost prăjită putin in ulei, adăugăm ceapă și usturoiul, apoi o cană cu apă. Punem capacul peste tigaie si lăsăm să fiarbă la foc mediu până se evaporă apa.
Imaginea 4
- Pasul 5
După ce s-a evaporat apa, adăugăm în tigaie roșiile cuburi si inca o jumătate de cana de apă, lăsăm să fiarbă cu capacul pus inca 10 minute.
Imaginea 5
- Pasul 6
Potrivim de sare si piper după gust. Dacă sosul este prea acid adaugat o o linguriță de zahăr.
Imaginea 6
- Pasul 7
Pentru piureul de cartofi, curățăm, spălăm di tăiem cartofii și îi punem la fiert in apa cu sare.
Imaginea 7
- Pasul 8
După ce au fiert, scurgem apa si îi zdrobim adăugând treptat smântână până la consistența dorită. Potrivim de sare si piureul minunat este gata.
Imaginea 8
- Pasul 9
Servim cotletul cu marar verde presărat deasupra si piure de cartofi lângă. Bineinteles ca si o salata proaspătă se încadrează perfect în meniu.
Imaginea 9