Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi

Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi am făcut astăzi,  alături de piure de cartofi cu smântână.  Tare bun și gustos. Copilul meu e mare amator de sosuri, iar cum aveam câteva felii de cotlet de porc am zis ca cea mai buna variantă este să il pregătesc cu sos de roșii.  Alături am facut piure de cartofi în care am adaugat smântână. Copilul a fost încântat mai ales pentru prezentarea piureului de cartofi.

Acest preparat nu are multe ingrediente.  Nici nu sunt ingrediente sofisticate.  Pur si simplu am improvizat cu ce aveam prin casă.  Dar a rezultat o cină delicioasă.

Cotletul gătit astfel, înăbușit în tigaie sub capac, s-a facut perfect. Nu a fost deloc tare, din contra, a fost moale si suculent. Puteam pune si niste ciuperci în sos dar nu ii plac copilului , asa ca am renuntat la idee.

Mereu am în casă conserve de roșii în sos. Diferite variante. Astăzi am folosit jumătate dintr-o astfel de conserva de cuburi de roșii în sos tomat. Gustul de usturoi nu este foarte pronunțat. Dacă îl vreti mai prezent in preparat, adăugați usturoiul zdrobit spre final pregătirii preparatului.

Dacă nu va place sosul de rosii, poate încercați această rețetă:

Cotlete de porc marinate, făcute la cuptor în bere, cu legume


Ingrediente

  • Pentru cotlet
  • 4-5 felii cotlet de porc
  • Mix condimente pentru carne de porc
  • Ulei
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 4-5 linguri cuburi rosii in sos tomat
  • Sare
  • Piper
  • Macar verde
  • 1 linguriță zahar ( optional)
  • Pentru piure
  • 4 cartofi
  • 2 linguri smantana 20%
  • Sare

Pasi

  • Pasul 1

    Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi – începem să pregătim acest preparat gustos. Pentru inceput, crestăm feliile de cotlet, usor, cu cuțitul și presăram mix de condimente pentru carne de porc.   Imaginea 1

  • Pasul 2

    Stropim cu putin ulei si frecam bine cotletul cu condimentele adăugate. Presăram si câte putina sare pe fiecare felie . Lăsăm carnea asa pentru 10 minute.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Intr-o tigaie, punem la încins circa 3-4 linguri ulei, adăugăm cotletul și il lăsăm 2 minute pe fiecare parte.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Între timp curățăm ceapă și usturoiul,  apoi le tocăm mărunt. După ce carnea a fost prăjită putin in ulei, adăugăm ceapă și usturoiul,  apoi o cană cu apă.  Punem capacul peste tigaie si lăsăm să fiarbă la foc mediu până se evaporă apa.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    După ce s-a evaporat apa, adăugăm în tigaie roșiile cuburi si inca o jumătate de cana de apă, lăsăm să fiarbă cu capacul pus inca 10 minute.    Imaginea 5

  • Pasul 6

    Potrivim de sare si piper după gust. Dacă sosul este prea acid adaugat o o linguriță de zahăr.  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Pentru piureul de cartofi, curățăm, spălăm di tăiem cartofii și îi punem la fiert in apa cu sare.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    După ce au fiert, scurgem apa si îi zdrobim adăugând treptat smântână până la consistența dorită.  Potrivim de sare si piureul minunat este gata.  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Servim cotletul cu marar verde presărat deasupra si piure de cartofi lângă.  Bineinteles ca si o salata proaspătă se încadrează perfect în meniu.  Imaginea 9


Tag-uri reteta: cartofi, ceapa, cotlet, piure, Porc, rosii, Smântână, Usturoi
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 2
  • Categorie: Carne de porc, Cu carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 15, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Mâncarică de pui cu roșii proaspete și ardei copți
  • Drob de pui cu ceapă verde și mărar proaspăt
  • Ceafă de porc fragedă, cu sos lipicios făcută în tigaie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18286

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version