Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi
Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi am făcut astăzi, alături de piure de cartofi cu smântână. Tare bun și gustos. Copilul meu e mare amator de sosuri, iar cum aveam câteva felii de cotlet de porc am zis ca cea mai buna variantă este să il pregătesc cu sos de roșii. Alături am facut piure de cartofi în care am adaugat smântână. Copilul a fost încântat mai ales pentru prezentarea piureului de cartofi.
Acest preparat nu are multe ingrediente. Nici nu sunt ingrediente sofisticate. Pur si simplu am improvizat cu ce aveam prin casă. Dar a rezultat o cină delicioasă.
Cotletul gătit astfel, înăbușit în tigaie sub capac, s-a facut perfect. Nu a fost deloc tare, din contra, a fost moale si suculent. Puteam pune si niste ciuperci în sos dar nu ii plac copilului , asa ca am renuntat la idee.
Mereu am în casă conserve de roșii în sos. Diferite variante. Astăzi am folosit jumătate dintr-o astfel de conserva de cuburi de roșii în sos tomat. Gustul de usturoi nu este foarte pronunțat. Dacă îl vreti mai prezent in preparat, adăugați usturoiul zdrobit spre final pregătirii preparatului.
Dacă nu va place sosul de rosii, poate încercați această rețetă: