Cele mai bune clătite făcute de mine
Reteta clătitelor perfecte oare exista, care sunt cele mai bune clătite ? Sigur ca da! Dacă le faceti sigur vă vor cuceri si cu siguranță o să devină rețeta favorită. Copilul meu imi cere în mod frecvent să îi fac clătite iar acestea au avantajul că nu se usucă pe margini iar dacă sunt acoperite cu o folie alimentară sunt la fel de bune chiar si a doua zi. Le puteți servi în diverse combinații: cu gem/dulceață, cu brânză dulce la cuptor, cu miere și nuci, etc
Există diverse rețete pentru a pregăti clatitele, iar eu multe am testat. Unele cu laptele, altele cu apa, bere, apă minerală sau sifon. Fiecare rețetă are plusuri și minusuri, dar mie imi plac cel mai mult acestea. Dacă vrem sa le umplem cu ceva sărat pur și simplu nu adăugăm zaharul. în schimb, putem pune piper, verdeață tocată mărunt, boia de ardei dulce, etc.
Din aceste clătite puteți pregăti și un tort rapid. Pur și simplu, pe un platou, alternați straturi de cremă de ciocolată cu clatite. Veți vedea că sunt minunate. Dacă pregătiți tort, vă recomand să faceți foile clatiitele mai groase.
Cele mai bune clătite , pentru mine, sunt umplute cu brânză dulce și stafide, niște smântână dulce și aromată deasupra, puse la cuptor la gratinat. Demențiale! Delicioase sunt și cele cu multe fructe proaspete, peste care punem sirop de arțar sau miere și pudrăm puțină scorțișoară. Ce ziceți? O mulțime de idei delicioase!
Pasi
- Pasul 1
Intr-un bol punem ouăle cu zahărul și cu un praf de sare si omogenizam bine cu un tel până când compoziția capătă o structură omogenă și zahărul este topit. Imaginea 1
- Pasul 2
Punem faina alba si amestecăm bine sa nu se facă cocoloașe. Imaginea 2
- Pasul 3
Punem laptele condensat ( merge bine si cu lapte de vaca dar parca sunt mai savuroase în varianta cu cel condensat). Imaginea 3
- Pasul 4
Adăugăm o lingura cu ulei si omogenizam bine. Imaginea 4
- Pasul 5
La final adaugam uleiul esential ( sau alta aroma dorita). în loc de esență puteți folosi coajă rasa de lămâie sau portocală . Imaginea 5
- Pasul 6
Incingem o tigaie pentru clătite si pulverizăm foarte putin ulei. Imaginea 6
- Pasul 7
Punem compoziție cat sa obținem o clătită subtire și cu mișcări repide, întindem aluatul pe toată suprafața tigăii. Imaginea 7
- Pasul 8
Le întoarcem pe ambele fețe dar nu le coacem excesiv. Imaginea 8
- Pasul 9
Cand sunt gata le servim cu dulceata sau miere de albine, în funcție de preferințele fiecăruia. Sunt convinsă că sunt cele mai bune clatite. Voi, ce părere aveti? Imaginea 9