Pasi
- Pasul 1
Curățam și spălăm bine o mână bună de urzici și le opărim în apă cu sare.
Imaginea 1
- Pasul 2
Fierbem cartofii, îi curătăm (după curățare am avut 480g) și îi lăsăm să se răcească puțin.
Imaginea 2
- Pasul 3
Într-un bol, radem pe răzătoarea mică cartofii, cașcavalul și adăugăm oul. Amestecam bine toate componentele.
Imaginea 3
- Pasul 4
Scurgem bine urzicile opărite, le blenduim și le adăugăm în compoziție.
Imaginea 4
- Pasul 5
Punem sare, piper, pesmet și făina și omogenizăm bine totul.
Imaginea 5
- Pasul 6
Formăm bile din compoziția rezultată și le tăvălim prin făină.
Imaginea 6
- Pasul 7
Le trecem din făină în bolul cu oul bătut bine.
Imaginea 7
- Pasul 8
Le tăvălim pe fiecare prin pesmet și le punem în uleiul încins la prăjit până se rumenesc frumos.
Imaginea 8
- Pasul 9
După prăjire le scoatem pe hârtie absorbantă.
Imaginea 9
- Pasul 10
Din aceiași compoziție și urmând aceiași pași am făcut unele coapte în cuptor și au ieșit la fel de delicioase. Le-am pus pe hârtie de copt, am pulverizat cu ulei și le-am lăsat la cuptor cam 25 minute la 180grade .
- Pasul 11
Separat am făcut un sos din smântână, mărar verde și sare.
Imaginea 10
- Pasul 12
Le-am servit alături de sos și au fost DELICIOASE.
Imaginea 11