Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imagine
  • Galerie

A venit primăvara si mi-am propus să profit de verdețurile existente pe piață, așadar astăzi am încercat urzilcile puse în niște bulete delicioase. Pentru cei mari le-am prăjit în baie de ulei iar pentru cei mici le-amm făcut la cuptor.


Ingrediente

  • Pentru bulete:
  • 3 cartofi medii
  • 60g cașcaval
  • 1 ou + 1 ou pentru trecut la final buletele
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • urzici
  • ulei pentru prăjit
  • pesmet
  • făină
  • Pentru sos:
  • 2 linguri smântână
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • sare
  • piper

Pasi

  • Pasul 1

    Curățam și spălăm bine o mână bună de urzici și le opărim în apă cu sare.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Fierbem cartofii, îi curătăm (după curățare am avut 480g) și îi lăsăm să se răcească puțin. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Într-un bol, radem pe răzătoarea mică cartofii, cașcavalul și adăugăm oul. Amestecam bine toate componentele.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Scurgem bine urzicile opărite, le blenduim și le adăugăm în compoziție.Imaginea 4

  • Pasul 5

    Punem sare, piper, pesmet și făina și omogenizăm bine totul.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Formăm bile din compoziția rezultată și le tăvălim prin făină.Imaginea 6

  • Pasul 7

    Le trecem din făină în bolul cu oul bătut bine.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Le tăvălim pe fiecare prin pesmet și le punem în uleiul încins la prăjit până se rumenesc frumos.Imaginea 8

  • Pasul 9

    După prăjire le scoatem pe hârtie absorbantă.Imaginea 9

  • Pasul 10

    Din aceiași compoziție și urmând aceiași pași am făcut unele coapte în cuptor și au ieșit la fel de delicioase. Le-am pus pe hârtie de copt, am pulverizat cu ulei și le-am lăsat la cuptor cam 25 minute la 180grade .

  • Pasul 11

    Separat am făcut un sos din smântână, mărar verde și sare.Imaginea 10

  • Pasul 12

    Le-am servit alături de sos și au fost DELICIOASE.Imaginea 11


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 6
  • Categorie: Aperitive, Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 6, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Cuburi din legume pentru mâncare delicioasă
  • Tocăniță cu ardei copt și smântână
  • Pesto din leurdă
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version