Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imagine
  • Galerie

A venit primăvara si mi-am propus să profit de verdețurile existente pe piață, așadar astăzi am încercat urzilcile puse în niște bulete delicioase. Pentru cei mari le-am prăjit în baie de ulei iar pentru cei mici le-amm făcut la cuptor.


Ingrediente

  • Pentru bulete:
  • 3 cartofi medii
  • 60g cașcaval
  • 1 ou + 1 ou pentru trecut la final buletele
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • urzici
  • ulei pentru prăjit
  • pesmet
  • făină
  • Pentru sos:
  • 2 linguri smântână
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • sare
  • piper

Pasi

  • Pasul 1

    Curățam și spălăm bine o mână bună de urzici și le opărim în apă cu sare.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Fierbem cartofii, îi curătăm (după curățare am avut 480g) și îi lăsăm să se răcească puțin. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Într-un bol, radem pe răzătoarea mică cartofii, cașcavalul și adăugăm oul. Amestecam bine toate componentele.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Scurgem bine urzicile opărite, le blenduim și le adăugăm în compoziție.Imaginea 4

  • Pasul 5

    Punem sare, piper, pesmet și făina și omogenizăm bine totul.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Formăm bile din compoziția rezultată și le tăvălim prin făină.Imaginea 6

  • Pasul 7

    Le trecem din făină în bolul cu oul bătut bine.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Le tăvălim pe fiecare prin pesmet și le punem în uleiul încins la prăjit până se rumenesc frumos.Imaginea 8

  • Pasul 9

    După prăjire le scoatem pe hârtie absorbantă.Imaginea 9

  • Pasul 10

    Din aceiași compoziție și urmând aceiași pași am făcut unele coapte în cuptor și au ieșit la fel de delicioase. Le-am pus pe hârtie de copt, am pulverizat cu ulei și le-am lăsat la cuptor cam 25 minute la 180grade .

  • Pasul 11

    Separat am făcut un sos din smântână, mărar verde și sare.Imaginea 10

  • Pasul 12

    Le-am servit alături de sos și au fost DELICIOASE.Imaginea 11


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 6
  • Categorie: Aperitive, Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 6, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Vafe cu mere, banane și nucă de cocos
  • Turte coapte în tigaie (de post)
  • Vafe sărate cu cascaval și legume
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16675

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14925

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14169

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11806

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7218

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5711

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4918

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    12

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.