Brioșe cu banane, semințe de chia și vișine
Ce facem când avem banane coapte și nu se mai mănâncă? Niște brioșe. Eu am adăugat și vișine dar și semințe de chia și au ieșit niște brioșe minunate, fără zahăr.
De multe ori, se întâmplă să avem banane foarte coapte pe care nu le mai mâncăm. Ce facem cu ele? Le aruncăm? Nu! E păcat să renunțăm la ele. Le putem folosi pentru a pregăti o gustare delicioasă, fără zahar, pentru noi și pentru copiii nostri. Dacă adăugăm și alte fructe și semințe de chia, devine o combinatie delicioasă si sănătoasă!
Aceste briose sunt o alternativă foarte bună pentru cei mici, mai ales. Sau cand vrem sa reducem consumul de zahăr. Semințele de chia sunt foarte sănătoase, si puteti să le utilizați în diverse retete.
Semințele de chia au o serie de proprietăți , dintre care : ajută procesul de digestie deoarece conțin fibre; ajută la scăderea în greutate deoarece oferă senzație de sațietate și su putine calorii; scad colesterolul; pot fi consumate și de persoanele ce prezintă intoleranța la gluten.
Cum consumăm semințele de chia?
Semințele de chia pot fi consumate crude sau preparate termic, sub mai multe forme:
- Hidratate în apă, suc de fructe sau lapte și consumate ca atare în salate sau budinci
- Măcinate și consumate în smoothie-uri
- Sub formă de pudră și adăugate în diverse preparate
- Sub formă de făină și utilizate la gătitul deserturilor
Așadar, să facem cat mai multe preparate în care să adăugăm aceste semințe minunate!
Pasi
- Pasul 1
Punem mierea într-un bol. Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm bananele și le zdrobim bine cu o furculiță. Imaginea 2
- Pasul 3
Batem bine două ouă și le adăugăm peste banane. Imaginea 3
- Pasul 4
Punem semințele de chia hidratate ( eu le-am pus în jumătate de ceașcă de suc de portocale, de seara până dimineața). Imaginea 4
- Pasul 5
Amestecăm și punem o lingură cu ulei.Imaginea 5
- Pasul 6
Punem făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm bine amestecul. Imaginea 6
- Pasul 7
Punem în forme de silicon sau în forme metalice unse cu unt. Adăugăm vișine sau alte fructe după preferință. Imaginea 7
- Pasul 8
Le coacem în cuptorul preîncălzit la 175 grade circa 30 minute sau până trec testul cu scobitoarea. Imaginea 8