Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană
Azi vreau să vă arăt o nouă reteta de ruladă cu cremă de brânză . Stiti deja ca am o pasiune în a face aperitive, nu? Așadar, mereu incerc să fac ceva nou.
Această ruladă se face rapid, nu este nevoie sa pornim cuptorul iar cu puțină îndemânare , rezultatul o să fie spectaculos.
Mie imi place sa lucrez cu foile de napolitana, mai ales sa fac diverse rulade dulci….cu cocos, cu crema de lapte praf, etc. De această dată , am vrut să le integrez într-un preparat sărat . Exact, un aperitiv!
Am multe variante de rulată cu cremă de brânză, dar aceasta este deosebită.
Ce trebuie sa știm?
Foile de napolitana sunt casante. De aceea, ca să le putem rula, trebuie sa avem răbdare . Trebuie să verificăm când se poate rula fără rupere, dar nici sa nu exageram cu așteptatul. Dacă o lăsăm prea mult, foaia devine moale si nu isi mai păstrează modelul. Iar pentru o asemenea rulada, aspectul contează foarte mult.
Dacă nu dorim să punem gelatina, adăugăm unt în obținerea creme de brânză ( eu am facut si asa) dar mai mult imi place varianta descrisă azi. Își păstrează textura, se feliază ușor și arată minunat pe platoul nostru.
În crema de brânză puteti adăuga marar daca vreti iar în loc de măsline și ardei puteti pune felii de castraveti, somon afumat sau chiar boabe de struguri. Totul depinde de preferințele voastre si de imaginatie.
Puteti face aceasta ruladă cu o zi înainte de a fi servită ( eu asa fac mereu). Se păstrează foarte bine in folia alimentară. Ingredientele din reteta sunt pentru o singură ruladă ( o singură foaie de napolitana).
Langa aceasta minunăție, pe platoul nostru merg si alte aperitive, foarte bine: rulada cu carne, chifteluțe, rulouri rapide si multe altele.
aperitive diverse
Pasi
- Pasul 1
Pentru început hidratam gelatina în apa rece. După aproximativ 10 minute, încălzit smantana lichida pana este fierbinte dar fără să fiarbă. În această adăugăm gelatina hidratată si amestecăm bine până la dizolvarea completă. Imaginea 1
Adaugarea gelatinei hidratate
- Pasul 2
După dizolvare, punem încet lichidul peste brânză proaspătă și amestecăm până la omogenizare completă. Potrivim de sare. Imaginea 2
Se amesteca totul cu branza
- Pasul 3
Pe o foaie mare de napolitana intindem uniform crema de brânză obținută anterior. Lăsăm foaia așa pentru circa 10-15 minute. Verificăm dacă se poate rula fără să se rupă . Imaginea 3
Punem crema de branza pe foaia de napolitana
- Pasul 4
Punem un rând de măsline și feliile de ardei în partea de unde începem să rulam . Imaginea 4
Punem legumele
- Pasul 5
Începem si rulam strâns si uniform, usor, fără să apăsâm tare pe foaia de napolitana. Imaginea 5
Rulam usor fara sa rupem foaia de napolitana
- Pasul 6
Invelim rulada obținută în folie alimentară și dăm la rece pentru minim 3 ore. Imaginea 6
Invelim rulada obtinuta in folie alimentara
- Pasul 7
După ce a stat la rece, desface folia si feliem cu un cuțit cu lama subțire . Imaginea 7
Taiem rulada otinuta
Crenguta D Radulescu
noiembrie 23, 2019 @ 10:55 am
Super bună și ușor de făcut
Crina Matei
noiembrie 25, 2019 @ 6:47 pm
Foarte usor! 😍