Rulouri rapide și delicioase, pline de gust și culoare
Atunci când se anunță musafiri „nepoftiți”, atunci când vrem da dăm culoare platourile noastre cu aperitive sau când ne dorim o gustare rapidă, aceste rulouri sunt soluția.
Am făcut multe combinații de genul acesta până când am gasit combinația delicioasă.
Combinația din acest preparat rapid are texturi diferite, culori diferite precum și gusturi care se întrepătrund minunat. Niciun ingredient nu este obligatoriu, le putem schimba , putem adăuga si altele în funcție de ceea ce ne place.
Le putem prepară de seara pentru dimineață , important este ca in frigider să le punem înfășurate bine in folie alimentară . în acest mod, lipia nu se usucă si rămâne moale.
Nu folositi lipi turcești , cele închise la culoare. Nu au textura potrivită pentru acest produs. Sunt mult prea uscate pentru a face aceste rulouri.
Ne putem face un astfel de rulou drept gustare la serviciu, sau il adaptăm pentru școală în funcție de preferințele copilului.
Ce produse folosesc eu? De regula din magazinele Lidl pentru că acolo gasesc tot ce imi trebuie : wrap-uri, branzeturi, mezeluri, verdeturi, pesto, etc. Este un real ajutor sa le poti lua toate din același loc. Tot în Lidl găsim un sortiment de brânză topită felii tip „Cheddar ” care are o culoare frumoasă și vom obține astfel rulouri deosebite.
Alaturi de alte aperitive , unele mai simple, altele mai complexe, aceste rulouri sunt foarte apreciate de prietenii mei.
Pasi
- Pasul 1
Punem câte o lipie pe un blatul de lemn. Adăugăm pasta de măsline, pesto si brânză topită pe care le întindem pe toată suprafața ( este important ca brânză topită sa fie in plan îndepărtat, astfel când rulăm o sa aiba aderența si să nu se desfacă ruloul). Imaginea 1
- Pasul 2
Punem câteva felii de salam picant (sau dacă vă place altceva gen șuncă presată, cotlet afumat, etc). Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm fâșii de ardei rosu, castraveti si frunze de baby spanac sau orice alte legume mai doriți. Imaginea 3
- Pasul 4
Rulăm strâns începând de la stratul opus celui cu brânză topită. Imaginea 4
- Pasul 5
Tăiem rulouri format cu un cuțit cu lama subtire în bucăți de circa 2-2,5cm. Pe o scobitoarea de bambus punem câte o jumătate de măslina si de roșie, apoi înfingem scobitoarea în bucata de rulou tăiat. Repetam operațiunea pentu fiecare bucata. Așezăm rulourile obținute pe un platou și după ce am terminat dăm aperitivele la rece până in momentul servirii. Imaginea 5