Pasi
- Pasul 1
Într-un bol încăpător punem carnea tocată (eu folosesc pulpă de porc tocată), ouăle, cartoful și morcovul rase pe răzătoarea mică, ceapa și usturoiul tocate și amestecăm bine compoziția.
- Pasul 2
Adăugăm condimentele, pesmetul și mărarul verde tocat și omogenizăm din nou.
- Pasul 3
Din compoziția făcută modelăm chifteluțe potrivite ca mărime pe care le așezăm pe o tavă ( cam 110 mi-au ieșit mie).
- Pasul 4
Punem uleiul la încins. Între timp dăm chifteluțele prin făină și scuturăm excesul înainte de a le pune în uleiul încins.
- Pasul 5
Prăjim chiftelele pe ambele părți.
- Pasul 6
Când sunt gata le scoatem și scurgem ușor uleiul.
- Pasul 7
Le punem într-un vas cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
- Pasul 8
Le servim simple sau cu diferite sosuri/garnituri.