Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imagine
  • Galerie

Chifteluțele sunt des preparate de toată lumea, în diverse moduri așa că mi-a luat ceva timp să mă decid dacă să pun rețeta mea aici sau nu.


Ingrediente

  • 1,2kg carne de porc tocată
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 ouă
  • 1 plic condimente pentru chiftele (20g)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 2 lingurițe boia de ardei dulce
  • 2 linguri pesmet
  • mărar verde
  • ulei pentru prăjit

Pasi

  • Pasul 1

    Într-un bol încăpător punem carnea tocată (eu folosesc pulpă de porc tocată), ouăle, cartoful și morcovul rase pe răzătoarea mică, ceapa și usturoiul tocate și amestecăm bine compoziția.

  • Pasul 2

    Adăugăm condimentele, pesmetul și mărarul verde tocat și omogenizăm din nou.

  • Pasul 3

    Din compoziția făcută modelăm chifteluțe potrivite ca mărime pe care le așezăm pe o tavă ( cam 110 mi-au ieșit mie).

  • Pasul 4

    Punem uleiul la încins. Între timp dăm chifteluțele prin făină și scuturăm excesul înainte de a le pune în uleiul încins.

  • Pasul 5

    Prăjim chiftelele pe ambele părți.

  • Pasul 6

    Când sunt gata le scoatem și scurgem ușor uleiul.

  • Pasul 7

    Le punem într-un vas cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

  • Pasul 8

    Le servim simple sau cu diferite sosuri/garnituri.

     


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Carne de porc
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ceafă de porc fragedă, cu sos lipicios făcută în tigaie
  • Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi
  • Coaste de porc fragede la cuptor
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39650

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21333

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20581

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18565

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18380

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18298

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17554

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    15974

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.