Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imagine
  • Galerie

Chifteluțele sunt des preparate de toată lumea, în diverse moduri așa că mi-a luat ceva timp să mă decid dacă să pun rețeta mea aici sau nu.


Ingrediente

  • 1,2kg carne de porc tocată
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 ouă
  • 1 plic condimente pentru chiftele (20g)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 2 lingurițe boia de ardei dulce
  • 2 linguri pesmet
  • mărar verde
  • ulei pentru prăjit

Pasi

  • Pasul 1

    Într-un bol încăpător punem carnea tocată (eu folosesc pulpă de porc tocată), ouăle, cartoful și morcovul rase pe răzătoarea mică, ceapa și usturoiul tocate și amestecăm bine compoziția.

  • Pasul 2

    Adăugăm condimentele, pesmetul și mărarul verde tocat și omogenizăm din nou.

  • Pasul 3

    Din compoziția făcută modelăm chifteluțe potrivite ca mărime pe care le așezăm pe o tavă ( cam 110 mi-au ieșit mie).

  • Pasul 4

    Punem uleiul la încins. Între timp dăm chifteluțele prin făină și scuturăm excesul înainte de a le pune în uleiul încins.

  • Pasul 5

    Prăjim chiftelele pe ambele părți.

  • Pasul 6

    Când sunt gata le scoatem și scurgem ușor uleiul.

  • Pasul 7

    Le punem într-un vas cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

  • Pasul 8

    Le servim simple sau cu diferite sosuri/garnituri.

     


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Carne de porc
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ceafă de porc fragedă, cu sos lipicios făcută în tigaie
  • Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi
  • Coaste de porc fragede la cuptor
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version