Pasi
- Pasul 1
Începem sa pregatim acest minunat trio de vitamine : nectar din piersici, pere și mere. pentru început pregătim fructele: le spălăm și le curățăm de cotoare . fructele trebuie să fie proaspete, bine coapte și fără stricăciuni.
Imaginea 1 , 2 și 3
- Pasul 2
Într-o oală încăpătoare punem fructele cu apa, zahărul și zeama de lămâie și le lăsăm să fiarbă cam 30 minute (sau până sunt fierte).
Imaginea 4
- Pasul 3
Când fructele sunt fierte, luăm vasul de pe foc și blenduim bine cu ajutorul unui blender vertical. Atenție să nu vă stropiți cu mixul fierbinte!
Înainte de a pune în sticle nectarul delicios am trecut compoziția printr-o sită ( pentru a opri eventualele bucățele din coaja merelor, etc) și a rezultat un nectar fin și savuros.
Imaginea 6
- Pasul 4
Punem nectarul în sticle spălate și uscate, fiind fierbinte punem întâi câte puțin în fiecare sticlă astfel încât aburul să incălzeasca pereții sticlelor, evitând astfel spargerea acestora. Dupa ce sticlele sunt pline, punem capacele metalice si le strângem bine.
Imaginea 9
- Pasul 5
Am pus sticlele într-o oală cu apa caldă și o lavetă curată dedesubt și le-am fiert 15 minute (din momentul fierberii).
După sterilizare, sticlele se păstrează în cămară până în momentul consumului. Proporția fructelor se poate modifica în funcție de preferințele fiecăruia iar daca fructele sunt foarte dulci putem adăuga mai puțin zahăr.
Imaginea 12