Cel mai bun nectar de piersici – făcut în casă, fără conservanți

Cel mai bun nectar de piersici este cel pe care îl facem noi acasă, fără conservanți și coloranți, fără arome artificiale, din fructe coapte , apă, puțin zahăr și zeamă de lămâie. Nu este greu de făcut și este păcat sa nu profitam de fructele de sezon și să facem nectar pentru toată iarna. Se pastrează bine în cămară dacă sticlele sunt sterilizate corect.Astfel ne putem bucura de savoarea fructelor și în extrasezon. Dacă fructele sunt foarte dulci putem ajusta cantitatea de zahăr. Pentru copiii micuți, care sunt în plin proces de diversificare a alimentației puteti face acest nectar fara zahăr (testat de mine) si folosit cu încredere la micul dejun, simplu sau în diverse combinații.

Pentru nectar alegeți piersici bine coapte, dulci, aromate. Aveți grijă să nu fie stricate iar dacă au pete, curățați-le cu atenție. Puteți face nectar simplu de piersici, sau nectar din mai multe fructe. Puteți pune o păstaie de vanilie când fierbeți fructele (pe care la final o scoateți) pentru a obține gusturi și arome delicioase. Orice variantă alegeți, cu siguranță este mult mai sănătoasă decăt sucurile *naturale* pe care le găsim în magazine. Doar să citiți eticheta și veți vedea cât de bune sunt. Pline de conservanți, coloranți, arome și multe altele. Pentru noi, această variantă este plina de gust și aromă.

Daca vreți să îl faceți mai gros, puneți apa mai puțină. Eu, în primii ani de viață a-i copilului îmi puneam și sticluțe sau borcănele cu nectar mai gros. Acesta îl foloseam mai ales la micul dejun. Îl combinam cu biscuiți, hidratam semințe de chia în el, îl adăugam în budinca de tapioca. Foarte multe combinații am făcut cu acest tip de nectar. L-am făcut și în varianta fără zahăr și a stat foarte bine.