Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Cel mai bun nectar de piersici – făcut în casă, fără conservanți

Cel mai bun nectar de piersici este cel pe care îl facem noi acasă, fără conservanți și coloranți, fără arome artificiale, din fructe coapte , apă, puțin zahăr și zeamă de lămâie. Nu este greu de făcut și este păcat sa nu profitam de fructele de sezon și să facem nectar pentru toată iarna. Se pastrează bine în cămară dacă sticlele sunt sterilizate corect.Astfel ne putem bucura de savoarea fructelor și în extrasezon. Dacă fructele sunt foarte dulci putem ajusta cantitatea de zahăr. Pentru copiii micuți, care sunt în plin proces de diversificare a alimentației puteti face acest nectar fara zahăr (testat de mine) si folosit cu încredere la micul dejun, simplu sau în diverse combinații.

Pentru nectar alegeți piersici bine coapte, dulci, aromate. Aveți grijă să nu fie stricate iar dacă au pete, curățați-le cu atenție. Puteți face nectar simplu de piersici, sau nectar din mai multe fructe. Puteți pune o păstaie de vanilie când fierbeți fructele (pe care la final o scoateți) pentru a obține gusturi și arome delicioase. Orice variantă alegeți, cu siguranță este mult mai sănătoasă decăt sucurile *naturale* pe care le găsim în magazine. Doar să citiți eticheta și veți vedea cât de bune sunt. Pline de conservanți, coloranți, arome și multe altele. Pentru noi, această variantă este plina de gust și aromă.

Daca vreți să îl faceți mai gros, puneți apa mai puțină. Eu, în primii ani de viață a-i copilului îmi puneam și sticluțe sau borcănele cu nectar mai gros. Acesta îl foloseam mai ales la micul dejun. Îl combinam cu biscuiți, hidratam semințe de chia în el, îl adăugam în budinca de tapioca. Foarte multe combinații am făcut cu acest tip de nectar. L-am făcut și în varianta fără zahăr și a stat foarte bine.


Ingrediente

  • 2,1 kg piersici curățate
  • 1,5 l apă
  • 150g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie mare

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti cel mai bun nectar de piersici, alegem fructe bine coapte, fără pete, pe care le spălăm și le curățăm de coajă, le tăiem în jumătăți sau sferturi și le îndepărtăm sâmburii. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Într-o oală încăpătoare punem fructele cu apa, zahărul și zeama de lămâie și le lăsăm să fiarbă cam 30 minute (sau până sunt fierte). Imaginea 3

  • Pasul 3

    Când fructele sunt fierte, luăm vasul de pe foc și blenduim bine cu ajutorul unui blender vertical. Atenție să nu vă stropiți cu mixul fierbinte! Imaginea 4

  • Pasul 4

    Punem nectarul în sticle spălate și uscate, fiind fierbinte punem întâi câte puțin în fiecare sticlă astfel încât aburul să incălzeasca pereții sticlelor, evitând astfel spargerea acestora. Dupa ce sticlele sunt pline, punem capacele metalice si le strângem bine. Imaginea 9

  • Pasul 5

    Am pus sticlele într-o oală cu apa caldă și o lavetă curată dedesubt și le-am fiert 15 minute (din momentul fierberii). Imaginea 11

  • Pasul 6

    După sterilizare, sticlele se păstrează în cămară până în momentul consumului și astfel le putem păstra toată iarna. Imaginea 12


Tag-uri reteta: aromat, gustos, nectar, nectar sanatos, piersici
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Randament: 3 L
  • Categorie: Conserve
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: august 19, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Dulceață din petale de trandafiri
  • Pesto din leurdă
  • Ketchup de casă, fin și delicios
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39649

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21333

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20581

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18564

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18380

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18298

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17554

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    15974

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.