Tăieței de casă pentru o supă delicioasă am făcut astăzi.
Știați că cei mai buni tăiței pentru supă sunt cei făcuți în casă? Voi faceți acasă? Ați încercat? Dacă nu, va arat eu pas cu pas cum să îi faceți.
Pentru început, vreau să vă spun că ceea ce descriu aici este exact modul cum am procedat eu, nu cum fac alții sau cum “se face în mod normal”, asta ca să nu aud dezbateri pe tema asta din partea unor personaje ce cred ca ei au descoperit apa caldă și că doar cum fac ei în bucătărie este bine.
Pentru început am pus 2 aripi și un gât de curcan la fiert.
Apoi, am început să frământ aluatul pentru tăieței.
11 ouă de rață
1,2kg faină albă
2 lingurițe sare
Așadar, pentru că este o perioadă în care avem foarte multe ouă de rață, unele le folosesc la tăiței. Au galbenusul mare și ies foarte galbeni.
Am pus faină într-un bol mare, sarea și ouăle și am început să frământ până am încorporat toată făina și obținem un aluat tare. Trebuie menționat că făina poate varia ca și cantitate în funcție de dimensiunile ouălor, a umidității făinii, etc.
Aluatul obținut este nelipicios, tare și foarte galben. Îl punem pe un tocător de lemn peste care am presărat făină.
Am tăiat aluatul în bucăți mai mici pe care le-am modelat sub forma unor bile.
Toate bilele obținute le-am pus în bolul în care am frământat și am acoperit cu un prosop curat.
Abia de aici începe partea mai dificilă. Luam fiecare bilă de aluat și o întindem cu grija pe blatul presărat cu faină până obținem o foaie subțire, subțire.
Foile întinse astfel, le-am tăiat pe dimensiunile mașinii de tăieței (ca și lățime) apoi le-am pus să se usuce puțin.
Ca să se usuce puțin eu le pun pe tăvi peste care pun șervețele de hârtie.
Vom proceda în acest mod până întindem tot aluatul. Fiind cald în bucătărie la mine, când am terminat de întins am putut deja să fac tăiței din primele întinse. Foile trebuie să fie ușor uscate.
Am montat mașina pentru tăiței subțiri și am început.
Dacă va interesează de unde puteți să vă procurati o astfel de mașină, care este extraordinară, vă las adresa aici ➡️➡️➡️➡️➡️(click)
Cu ajutorul ei faceți tăiței subțiri și delicioși.
Tăițeii astfel obținuți îi punem la uscat pe tăvi acoperite cu hârtie absorbantă sau prosoape curate.
2 aripi și un gât de curcan
1 lingură untură de rață
1 ceapa
1 morcov
Tăiței de casă
Sare
Pătrunjel
Cât timp eu am pregătit tăițeii, carnea de curcan a fiert. Mie nu îmi place supa fără ceva legume, așadar eu asa o fac.
Într-o oală am pus o lingură de untură de rață să se topească.
Am adăugat ceapa tăiată cuburi și morcovul dat pe răzătoarea mare.
După ce s-au călit legumele, am strecurat supa de curcan, peste legume.
Am lăsat sa fiarbă legumele, apoi am potrivit de sare.
Am pus tăiței în supă și am lăsat sa fiarbă 2-3 minute.
La final am adăugat pătrunjel (eu am avut doar uscat), am amestecat și am oprit focul.
Am obținut o supă delicioasă! Nu ezitați să faceți și voi tăiței de casă pentru o supă delicioasă!
COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.