Supă de pui cu găluște de griș fac foarte des deoarece este supa preferată a soțului și a copilului meu. Nu respect o rețetă anume, uneori mai adaug legume, în funcție de moment. Oricum, preferată este cea în care adaug și mazăre (din congelator, producție proprie).
De când ne-am mutat la curte, totul are alt gust. Legumele obținute de noi în grădină, carnea de la animalele noastre din curte. Este extraordinar! Mult de lucru dar nu se compară cu ceea ce găsim în magazine.
Și pentru că am tot fost întrebată despre această supă de pui cu găluște de griș, am pregătit și o rețetă pentru voi și pentru membrii grupului meu de pe Facebook „Să bucătarim pentru noi și pentru copiii noștri”.
– carne de pui
– 1 morcov
– 1 ardei roșu
– o cană de mazăre
– 2 linguri ulei
– 3 ouă
– 11 linguri griș
– pătrunjel
– sare
Punem carnea de pui la fiert în apă rece. Eu am folosit carne provenită de la pui crescuți de mine, galbenă și gustoasă.
După ce carnea a fiert bine, într-o altă oală calim un morcov dat pe răzătoarea mare în 2 linguri de ulei.
Adăugăm și un ardei rosu tăiat mărunt.
Punem și mazărea, dacă ne place. Copilului meu tare mult ii place cu mazăre și cum mereu am în congelator (din grădina noastră), ii adaug și în supa de pui.
In timpul fierberii, trebuie inlaturată spuma ce se formează deasupra. Priviți ce culoare frumoasă are. Scoatem carnea din supă.
Strecurăm cu grijă supa obținută în oala cu legumele călite și le lăsăm sa fiarbă.
Cât fierb legumele, pregătim găluște de griș. Am pus trei ouă într-un bol (după ce le-am bătut puțin m-am gândit și am mai adăugat unul și am uitat de poză), jumătate de linguriță de sare și le amestecăm bine cu un tel.
Începem și adăugăm grisul treptat, în timp ce amestecăm cu telul. Eu folosesc două tipuri de griș ( Băneasa și marca lidl).
Compoziția trebuie să fie că o smântână groasă, dar care totuși curge de pe lingură. Dacă nu sunteți siguri, puteți cântări ouăle cu tot cu coajă și puneți aceiași cantitate de griș.
Lăsăm compoziția pregătită pentru circa 15minute în frigider.
Când supă este fiartă, potrivim de sare, dăm focul la mic și începem să pregătim găluște cu ajutorul unei lingurițe.
Le punem cu grijă în supă, rând pe rând.
Când au fost toate puse, adăugăm o cană cu apă rece, acoperim oala cu un capac și lăsăm sa fiarbă pentru 10 minute.
După ce au fiert, adăugăm verdeață și supa de pui cu găluște de griș este gata. Poftă bună!
COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.