Pasi
- Pasul 1
Spălăm florile de soc culese, le punem într-un vas, adăugăm lămâia tăiată felii și apoi apa fierbinte, punem capacul și lăsăm la infuzat 2-3 zile (când apa se răcește dam la rece). O data pe zi amestecăm florile .
- Pasul 2
După ce au stat la infuzat, se scurg bine florile, lichidul obținut se strecoară și se pune la fiert într-o oală împreună cu zahărul.
- Pasul 3
Lăsăm să fiarbă până capătă consistența unui sirop bine legat.
- Pasul 4
Punem cu grijă siropul în sticle curate ( pentru a evita ca sticla să se spargă în contactul cu lichidul fierbinte, eu pun câte puțin sirop în sticle, las puțin să se încălzească pereții sticlelor iar apoi torn restul siropului necesar). Punem capacele la sticle ( eu am obținut 5 sticle de 300ml din această cantitate), apoi le punem pentru încă 15 minute la fiert într-o oală cu apă fierbinte.
- Pasul 5
Siropul se consumă diluat cu apă plată sau minerală, se poate folosi la diverse deserturi, creme, etc