Salată de conopidă cu maioneză
Salata de conopidă constituie unul din felurile făcute des la noi în familie. Este plăcută atât de noi cât și de musafirii ce ne calcă pragul.
Este o salata simplă , se face usor dar este foarte gustoasă . Are o textură plăcută, cremoasă datorită cartofului fiert. Am mai testat multe retete dar mereu salata de conopidă era apoasă , moale și fără gust . Aceasta este altfel..este chiar delicioasă . Si nu spun doar eu asta, ci și cei care au mâncat această salată făcută de mine .
O puteti face ca si aperitiv, merge pusă în diferite cosulețe din aluat sau direct în boluri. Foarte bine poate sa însoțească si fripturile, sau poate inlocui cu succes , garnitura din farfurie.
Mie imi place conopidă. De multe ori o adaug in ciorbe, uneori o fac pane, gratinata , etc. Dar , felul preferat ramane tot salata aceasta cu maioneza si usturoi.
Voi consumati conopidă? În ce fel? Uitasem de conopidă murată pusă cu muraturile asortate, la butoi.
Este atat de buna din conopidă proaspătă dar la fel de bine, iarna se poate pune conopidă congelata . Foarte important este ca dupa fierbere, conopidă sa fie scursă bine. Sunt sigura ca o sa va placa astfel pregătită!
Pasi
- Pasul 1
Pentru început fierbem legumele ( conopida, cartofii și morcovul ) având grijă să nu fiarbă prea mult (pot rămâne ușor crocante).Imaginea 1
- Pasul 2
Dăm pe răzătoarea mare legumele fierte și pe răzătoarea mică usturoiul. Amestecăm bine și gustăm.Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm maioneză și amestecăm. Legumele trebuie sa fie frumos îmbinate cu maioneza, salata având o textură cremoasă.Imaginea 3
- Pasul 4
Cu ajutorul unei lingurițe punem salata în coșulețe și ornăm după preferințe. Ținem coșulețele umplute cu salată în frigider până în momentul servirii.Imaginea 4