Ruladă de carne cu mozaic de legume
Din totdeauna mi-a placut sa fac tot felul de combinatii în bucătărie, așa că astăzi vă arăt o ruladă delicioasă ce are si un aspect frumos și interesant. Legumele le puteti schimba după preferințe la fel si ponderea lor în rulada, puteți adăuga cuburi de mozarella sau de afumătură, rezultatul sigur o să vă încânte.O puteti servi atât calda ( alături de o garnitură) cât și rece. Eu o folosesc adesea în cadrul aperitivelor reci, alături de alte preparate si are un real succes.
La fel de bine puteti sa nu folositi cotletul de porc și să faceți varianta doar cu carne tocată și legume. Eu de multe ori fac asa si iese minunat! În poză se vede bine varianta fara cotlet de porc,iar ca legume aici am folosit : morcov, măsline negre, mazăre si ardei roșu. Plus niste patrunjel.

Este o reteta ușoară, fără prajeli . Se poate face picantă, prin adăugare de condimente sau ardei iute tocat, sau nu. Puteti toca si unul – două ouă fierte tari in compozitie. Astfel, veti obtine o rulada colorată foarte frumos.
Dacă optati sa folositi ruladă ca si aperitiv rece, o puteti face cu o zi înainte . Important este, ca dupa răcire sa o infoliati în folie alimentară și să o păstrați în frigider. În acest fel, suprafața ruladei de carne nu o sa se usuce. Alte rețete de aperitive delicioase găsiți aici ⤵️⤵️⤵️.
Dacă optati sa o serviți caldă puteti face alături un orez cu legume sau o alta garnitură, după dorința. O feliati înainte de servire, caldă și puteti face alături un sos.
Indiferent de când si cum alegeți sa o mâncați, este o ruladă de carne delicioasă , apreciată de familia mea. O puteti unge cu un strat generos de dulceata de ardei iute , daca doriti un gust dulce-picant.
Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput punem într-un bol carnea cu oul ( In imagini apare reteta pentru 2 rulade),amestecăm și condimentăm după gust. Imaginea 1
- Pasul 2
Tăiem legumele cuburi și le incorporăm bine în carnea tocată condimentată. Imaginea 2
- Pasul 3
Batem felurile de cotlet de porc, le așezăm pe o hârtie de copt unsa cu ulei și le condimentăm cu sare si piper. Imaginea 3
- Pasul 4
Deasupra feliilor de cotlet punem un strat generos de carne tocată cu legume și cu ajutorul hârtiei de copt rulăm strâns formând o ruladă. Prindem capetele hârtiei sub ruladă astfel încât aceasta să nu se desfacă si să își strice forma la copt. Imaginea 4
––
Punem rulada formată cu grijă intr-o tavă pe care o băgăm în cuptorul preîncălzit la 200g pentru 50 minute. După acest timp înlătură cu grijă hârtia de copt si mai lăsăm rulada 10 minute să se reunească. Imaginea 5
- Pasul 5
După ce s-a rumenit o putem servi calda sau abia după ce se răcește, tăiată felii. Vă doresc Poftă bună!Imaginea 7