Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imagine
  • Galerie

Dulceață de ardei iute roșu

În fiecare toamnă, pe lângă alte conserve, pregătesc dulceață de ardei iute . Este deosebită și foarte apreciată.  Aceasta dulceață face deliciul invitaților la mese festive sau când pur si simplu vin in vizită.  Mereu ma intreaba : “Mai ai dulceata de ardei iute?”

Merge foarte bine lângă fripturi, diverse rulade, aperitive, adăugată în sosul pentru paste, etc. Este o combinatie de gusturi ..dulce-acrisor-iute.

Ce trebuie să știți

Când doriti sa faceti această dulceață,  trebuie să vă asigurați că merge bine hota sau ca bucătăria este bine aerisita . Vaporii iuti ce se formează în timpul fierberii nu sunt usor de suportat.

La curatatul ardeilor iuti puteti folosi mănuși de cauciuc. Dacă tot va ustura mâinile, spălați-vă bine cu săpun si apoi aplicați un strat generos de cremă hidratanta . Aveti grija sa nu puneti mana la ochi.

Dacă doriți  o varianta mai putin picantă puteti schimba proporția ardei iuti- ardei kapia. Depinde si ce fel de ardei iute folositi.

Pentru o culoare frumoasă , folositi ardei iute de culoare roșie.  Astfel veti obtine o dulceață aspectuoasa dar și foarte gustoasă.

Puteti folosi acest tip de dulceață, inclusiv la prepararea unor rulade de carne, la condimentarea marinadelor pentru carne, etc

La umplerea borcanele, pentru că dulceata este fierbinte, puneti inițial o cantitate mai mica în fiecare borcan. În acest mod, pereții borcanelor se încălzește si astfel borcanelor nu vor crăpa.

Pregătită în acest mod, dulceata de ardei iute este foarte rezistentă . În cămară tine si 2-3 ani. Asta daca rezistă si nu o mâncați .

Trebuie să încercați această rețetă chiar dacă la prima vedere pare mai ciudată.  Va asigur ca este o bunătate . Mai ales daca in familie se mănâncă picant. Dacă o doriti mai aromata , puteti adauga la fiert si cateva frunze de dafin, pe care le scoateți la final. Dacă veți incerca reteta, astept impresiile voastre.


Ingrediente

  • 5kg ardei iute
  • 5kg ardei kapia ( sau gogosar)
  • 2,5l oțet 9°
  • 3kg zahar
  • 2 linguri sare

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru dulceata de ardei iute trebuie întâi să spălăm și să curățăm ardeii de cotoare si semințe . imaginea 1

    Imaginea 2

  • Pasul 2

    Într-o oală / ceaun mare punem pe foc zahărul și oțetul si lăsăm să fiarbă până se leagă un sirop . Imaginea 3

  • Pasul 3

    Între timp, cu ajutorul unui blender mărunțim ardeii pe care îi adăugăm apoi ușor peste sirop.  Imaginea 4

  • Pasul 4

    Lăsăm să fiarbă până incepe sa se lege si sa capete consistența de dulceață . Periodic îndepărtăm spuma formată . Cand este gata, punem sarea si amestecăm bine. Mai fierbem 5 minute si oprim focul. Imaginea 5

  • Pasul 5

    Cat timp a fiert dulceata mi-am spălat borcanele si capacele acestora.  Imaginea 6

  • Pasul 6

    Punem cu grija dulceața în borcanele pregătite anterior.  Imaginea 7

  • Pasul 7

    Într-o oală cu apă fierbinte punem borcanele pe foc la sterilizat pentru circa 15 minute din momentul în care a inceput fierbere.  Imaginea 8

  • Pasul 8

    Păstrăm borcanele în cămară sau intr-un loc răcoros .


Tag-uri reteta: Ardei iute, deliciu, Deosebit, Dulceata, gustos, otet, Zahar
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 20 borcane
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: noiembrie 8, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version