Dulceață de ardei iute roșu

În fiecare toamnă, pe lângă alte conserve, pregătesc dulceață de ardei iute . Este deosebită și foarte apreciată.  Aceasta dulceață face deliciul invitaților la mese festive sau când pur si simplu vin in vizită.  Mereu ma intreaba : “Mai ai dulceata de ardei iute?”

Merge foarte bine lângă fripturi, diverse rulade, aperitive, adăugată în sosul pentru paste, etc. Este o combinatie de gusturi ..dulce-acrisor-iute.

Ce trebuie să știți

Când doriti sa faceti această dulceață,  trebuie să vă asigurați că merge bine hota sau ca bucătăria este bine aerisita . Vaporii iuti ce se formează în timpul fierberii nu sunt usor de suportat.

La curatatul ardeilor iuti puteti folosi mănuși de cauciuc. Dacă tot va ustura mâinile, spălați-vă bine cu săpun si apoi aplicați un strat generos de cremă hidratanta . Aveti grija sa nu puneti mana la ochi.

Dacă doriți  o varianta mai putin picantă puteti schimba proporția ardei iuti- ardei kapia. Depinde si ce fel de ardei iute folositi.

Pentru o culoare frumoasă , folositi ardei iute de culoare roșie.  Astfel veti obtine o dulceață aspectuoasa dar și foarte gustoasă.

Puteti folosi acest tip de dulceață, inclusiv la prepararea unor rulade de carne, la condimentarea marinadelor pentru carne, etc

La umplerea borcanele, pentru că dulceata este fierbinte, puneti inițial o cantitate mai mica în fiecare borcan. În acest mod, pereții borcanelor se încălzește si astfel borcanelor nu vor crăpa.

Pregătită în acest mod, dulceata de ardei iute este foarte rezistentă . În cămară tine si 2-3 ani. Asta daca rezistă si nu o mâncați .

Trebuie să încercați această rețetă chiar dacă la prima vedere pare mai ciudată.  Va asigur ca este o bunătate . Mai ales daca in familie se mănâncă picant. Dacă o doriti mai aromata , puteti adauga la fiert si cateva frunze de dafin, pe care le scoateți la final. Dacă veți incerca reteta, astept impresiile voastre.