Pasi
- Pasul 1
Pentru început pregătim aluatul pentru foile prăjiturii. Nu o să fie un aluat tare, ci mai degrabă se aseamănă cu foile de prăjitură Doboș. Batem albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se continuă până capătă aspect de bezea. Apoi adăugăm gălbenușurile și untul topit.
Imaginea 1
- Pasul 2
Oprim mixerul și cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, încorporăm făina treptat.
Imaginea 2
- Pasul 3
Într-o tavă, pe hărtie de copt punem aluat în strat subțire și îl întindem ușor cu o lingură, pentru a fi în strat egal. Din aluatul obținut eu am copt 4 foi.
Imaginea 3
- Pasul 4
Coacem foile la 175 grade până se rumenesc ușor. Le dezlipim cu grijă de pe foaia de copt, pentru că sunt foarte fragede. Le lăsăm să se răcească bine înainte de a pune crema. Eu de regulă le las de pe o zi pe alta, la frigider.
Imaginea 4
- Pasul 5
Pentru cremă, punem într-un bol de inox, ouăle cu zahărul pe baie de abur și amestecam bine cu un tem până se topește bine zahărul. Este important să amestecăm continuu, pentru a nu obține o omletă. După ce zahărul s-a topit, adăugăm ciocolata albă ruptă bucăți. Lăsăm ciocolata în amestec 1-2 minute, apoi amestecăm bine până la topirea completă a acesteia.
Imaginea 5
- Pasul 6
După topirea ciocolatei, punem o folie alimentară în contact cu crema și lăsăm să ajungă la temperatura camerei. După acest timp, adăugăm untul și îl încorporăm bine în cremă.
Imahinea 6
- Pasul 7
Cât crema se răcește, pregătim vișinele. Eu am folosit vișine congelate, fără sâmburi dar puteți folosi și vișine proaspete, dacă este sezonul. Vișinele le-am pus cu zahârul, într-un vas pe foc. Am amestecat și am lăsat să fiarbă cam 10 minute.
Imaginea 7
- Pasul 8
După fierbere, am scurs cu ajutorul unei strecurătoare, vișinele.
Imaginea 8
- Pasul 9
Pentru asamblarea prăjiturii, am pus folie alimentară intr-o tavă, apoi o foaie pentru prăjitură. Am uns foaia cu sirop de vișine, în start foarte subțire cu ajutorul unei pensule, apoi am pus 1/4 cremă.
Imaginea 9
- Pasul 10
A urmat a doua foaie, din nou am pus sirop și cremă, apoi am adăugat în strat uniform vișinele pregătite anterior. Punem apoi și următoarele foi cu crema aferentă lor.
Imaginea 10
- Pasul 11
Când am terminat de pus foile și crema, peste ultimul start de cremă, adăugăm un start generos de bombonele, acoperim bine cu folie și dăm la frigider pentru minim 3 ore.
Imaginea 11
- Pasul 12
După ce a stat bine la rece, putem tăia prăjitura pentru a fi servită.
Imaginea 12